Thursday, February 16, 2017

My 31 Kueh, Sri Gombak

Dah pergi ke My 31 Kueh, Gombak? Tak ingat fasa berapa. Waze je My 31 Kueh, insya-Allah jumpa.
 
Awal2 kedai buka dulu, kami pergi, masa tu kedai masih 'kalut ribut', susunan tak teratur, kat situlah cashier, kat situ lah pesan air, agak berterabur.
 
Semua jenis air hanya RM 1. Macam-macam nasi, nasi berlauk (gulai ayam, ikan, ayam goreng, dll) , nasi dagang, nasi tumpang, isy ... macam2 semua nak rasa/makan ;-)) Berpinar2 bijik mata tengok macam2 kuih. Ko rasa semua nak makan. Hahhahah. 'Gila' jap tengok kuih banyak ;-))
 
Minggu lepas kami pergi lagi, kedai bertambah baik, kuih2 lebih tersusun, meja cashier lebih kemas. Kami pergi, masih awal pagi, kuih dan nasi masih banyak.
 
Kebetulan dekat je dari Sentul, juga laluan ke kelas zumba, selalu tengok, haruslah singgah kan!
 
 
Kuih Nona Manis (sedap weih!), nasi berlauk (ayam), pulut pagi, tea o. Ini je yang mampu saya makan, ketat perut weih! Nasib baik tak tamak, ambik itu ini..hahha!
 
 
Yang sukakan selera pantai timur, cubalah! Sambil2 jogging/erobik kat Taman Sri Gombak tu, boleh singgah sarapan ...  ganti balik lemak tu kat My 31 Kueh! ^__^
 

Tuesday, February 14, 2017

Survey Kedai Cermin Mata

Survey kedai cermin mata. Kite dah tau dgn power mata tinggi ni, sah2 mencecah RM 1000. Kalau bingkai berjenama, haruslah seribu lebih, malah ada yang lebih, tengok jenama apa yang dipilih. Rasanya, tak perlu bingkai berjenama, yang penting, kanta/cermin berkualiti (ini pendapat saya). Kena tengok bajet kita berapa. Orang kedai sah-sah akan tanya bajet kita, berapa.
 
Sekarang ni trend bingkai spek design bulat tu kan. Kite berkenan jugak. Dah try2 kat muka ni, ada yang sesuai, ada yang macam kelakar dgn muka. Tak kira, kita nak jugak spek bulat tu. Macam Ayda Jebat ni pun okey. Kedai spek ni berlambak2, nasib/rezeki kita lah kan, dapat harga/diskaun. Disebabkan kedai spek berlambak lah, kite jadi pening, hahhaha!
 
 
 
Ayda Jebat, kite pinjam gambar awak! ;-))
 
 
'Tenat' sangat dah spek kite ni, dah dua kali guna 'gam gajah'. Power mata kite ni memang tinggi. Tak de spek, apa pun tak boleh. Dulu ada spek spare, yang tu pun dah lama patah, tinggal le satu ni aje. ;-))
 
Eh, sekarang ni fesyen kebaya gini muncul kembali, kan! Kite panggil 'kebaya kelepek'. Ahhahah, dah lari topik, jgn marah ya, sajer, kita nk bgtau, kite berkenan tengok kebaya ni. Agak2 raya nanti kite nak buat fesyen gini kot, entahlah, ya ke tidak! Ahhahah!
 
 
Sumber FB

Baju n seluar macam ni pun kite tgh cari2 gak ni (nak yang murah, tapi kain best, tak melekat di badan ;-))). Kasi hilang ngantuk tengah2 hari ni kan. Org pempuan ni, fesyen, shopping berpisah tiada. Kite nak jamu mata je, n mata uols sekali ^__^ Tak de apa lah, kite cuma berkenan warna hijau baju ni.  Eh, eh ke kite rasa raya tahun ni, macam nak tema baju hijau gini! Hahha, dieyana dah mula macam-macam! Tengoklah macam mana! Sajer nak membebel;-))
 
 
 
Sumber: FB
 
Satu lagi kite nak sgt seluar sport yang ada skirt ni. Dulu kite nak, lps tu tk berkenan, tetiba mcm berkenan pulok, sbb buntut kite macam dh besar sikit #sikitje# kahkahkah! Kalau nak g event zumba kt luar tu, better kite lindung la apa2 yang patut kan. Skrg ni kite ada join zumba luar studio. Kena la bersopan sikit kan! ;-)) Biasa kite duk dlm studio je, pakai seluar koyak, org mana tau! ;-)) (ladies only).
 
 
IG Sportspantswanita
Macam cantik je warna ni, merah2-purple sikit?
 
 
Eh, eh, dari cerita cermin mata, kite dah melalut macam2. ^__^ Ok lah tak mau membebel dah, nanti orang jemu. Baibai ;-))


**Antara keperluan dan kehendak, dahulukan keperluan kihkihkih.. #ingatan untuk diri sendiri! ;-))

Tahniah Isey & Fiera

Tahniah ... Selamat Pengantin Baru my adik ipar - Isey & Fiera! Semoga berbahagia untuk selama-lamanya!
 
27-29 hb Januari 2017
 
27/2- Akad Nikah




28/2- Majlis Sanding rumah pengantin perempuan
 
 
KAMI
29/2- Majlis Sanding rumah pengantin lelaki
Mak, ayah mertua kite dah tak de, harapkan adik beradik suami dan saudara mara yang tolong, dari persiapan awal majlis sampailah habis majlis. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar, dan biasalah, pasti ada yang terkurang sana sini....
 
Al fatihah untuk mak dan ayah mertua.


Family suami/ipar-duai

Banyak gambar2nya, tak larat nak upload, kita kasi sikit2 untuk kenang-kenangan ;-))


Friday, January 20, 2017

Madre Collection, Bangi Sentral

Akhirnya, dapat juga yang diingini. Madre Collection. Dulu, berkenan sandal macam gini http://dieyana78.blogspot.my/2015/12/madre-collection-dan-mi-tarik-warisan.html

Yang ni, design baru (kot) kat Madre Collection, Bangi Sentral.

 
Ada 3 warna, satu lagi cream.
 
FB: Madre Collection
 
Yang ni, small cutting, sesuai utk yang kaki kecik macam saya ;-)) Kalau selipar brand lain kite pakai size 4 (36), selipar yang kite beli ni, size 37. Kite suke, sebab simple, ringan, dan best sangat, tk tinggi, tak rendah, sedang2 saja.
 
Yang berkenan, bolehlah usha2 design lain. Nak ke Bangi Sentral, iman mesti kuat tau! Tau-tau je lah area situ, mak oiii, sakit mata tengok macam2 butik tersohor ada. Migrain ai tau! Nak shopping kat Bangi Sentral, bawak pitis banyak2! Barulah bahagia hidup, hahhahah! Tapi, kite dah dapat selipar Madre ni, sengih sampai telinga, syukur Alhamdulillah (ayat sedapkan hati) ;-))

 

Hidup Baik-baik! ;-))

20 Januari 2017

Selamat pagi Jumaat. Krik krik krik ... tuan rumah tak sihat, selesema, batuk2 kecil, pening2 lalat, mengada sangat! ;-))

Apa-apa pun, moga kita semua, baik-baik. #hidupbaikbaik


 
Kredit: IG Kaki Share
 
 

Wednesday, December 28, 2016

Cik Kembar ke Little Caliph!

Dah tak sabar nak g sekolah. Uniform dah dapat (2 pasang seorang), baju dan trek sukan (1 pasang seorang), beg sekolah pun dah dapat. Nampak gaya, kedua duanya dah tk sabar, tapi tk tau lah mcm mana hari pertama sekolah nanti. Bila papa nya cakap, nanti Ghazi, Ghufran, mama hantar pergi sekolah, tau, hantar je, lepas tu mama g kerja, macam mama hantar g taska tuu.... Okey? Terus jawab 'okey'. Hahaaa, harapnya betul2 okey nanti.
 
 
 
Harapan kami, moga ini yang terbaik  untuk mereka berdua, 'lain padang, lain belalangnya, lain anak, lain perangainya' ^____^
 
Sebelum, ni kami hantar anak yang nombor 2 kat sini (Wafiy). Dah kenal cikgu2 kat sini. punya lah teruja teachers bila tengok cik kembar pula yang daftar situ. aHhaha, teacher jangan teruja sangat, cik kembar ni lain macam sikit. Tau2 je lah, bila diaorang bergabung.... hahhaha, pening teacher nanti nk 'kejar' diaorang ;-))  Insya-Allah, kami tau, teachers pandai 'tackle' anak2 didik. Insya-Allah, Ghazi & Ghufran baik-baik di sekolah, ya! ^__^

Tuesday, December 27, 2016

24 Disember Besday Kite Tau! ;-))

Happy birthday to me! Umur kite baru 38 tau! ^__^
 
24 Disember 2016
 
Tak de celebrate pun, celebrate dalam hati, wishlist nak lain, tapi dpt lain. Sebab dah kena cut utk yuran cik kembar. Mak redha, nak. Hahaha. Jadik lah, janji ado.... ;-))
 


Lain kali, ada rezeki, tak birthday pun, boleh je beli hadiah kan! Beli sendiri, duit sendiri, habis cerita! ;-))
 
Tetiba teringin air kopi yang pekat lagi sedap ... kat mana, kat mana? Bancuh sendri ke? Tak mau! Hahaha, eksen! ;-))


Birthday mom dengan anak-anak jatey nya ;-))

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...