Tuesday, April 8, 2014

Instagram Shawl Datin Ida ;-))

Pembetulan: Instagram Datin Ida RSMY  @shawlbyameerafatehah
 
 
 
Hehehhe, sori atas keralatan ini ;-))
 
Tq kak! ;-))

Selamat Hari Lahir, Ma!

Tuan tanah dah interprem, ini mok-ayoh tuan tanah pulok! Hahaha, jgn maroh deh,  satu famili dia nak interprem, lepas tu interprem suami, anak2, adik beradik dia pulok! ;-))
 
Hari ni, 8 April 2014 hari lahir Ma saya yang ke-60! Dah masuk kumpulan warga emas, katanya. Aik, seronok ya, dah 60, ma? Seronok sebab bila nak beli tiket keretapi datang KL, jenguk anak cucu, dapat harga murah tau! Harga tiket kelas bilik tidur-dari RM54, dapat RM28 untuk warga emas=60 tahun.(Tak silap saya lebih kurang gitulah harganya)
 
Pagi tadi call ma, "selamat hari lahir, ma!"
 
"Hari lahir sapo?" tanya ma
 
"Hari lahir/hari jadi ma la..." Sendiri lupa tarikh lahir.
 
Ahhah, ma saya memang lawak.
 
Apa2 pun, moga ma saya diberi umur yang panjang, kesihatan yang baik buleh mari KL sokmo, murah rezeki, diberi kesejahteraan dunia akhirat. Amin

 
Ma dan Ba di kenduri kahwin anak sepupu di Shah Alam 2 minggu lepas... Cuti sekolah bulan 5 insya-Allah kami pula balik kampung. ;-))

Shawl Baru Ke...? ;-))

Salam....

Mood perasan  dengan shawl baru-wide shawl-ala2 halfmoon juga ;-))

Ala, bagi la peluang mak cik nak intrerprem hari ni ya, bukannya sokmo..hahah

**Shawl beli online dengan Datin Ida, atau panggilan mesra, K.Ida...(besfren kakak saya)  aka tokey cheese nan RSMY tebaeek in town!! Tak sabar tunggu cawangan RSMY buka  di Danau Kota... ;-)) 

Boleh tengok n order shawl dgn beliau kat instagram shawlameerafatehah. Insya-Allah layanan mesra oleh beliau, tq kak ;-))

 
Ha kau, gedabak muka mak cik. La, lupo mak cik nak calit lipstick sikit, ;-))
 

**Sekarang gali balik shawl2 lama...shawl 10 inggit yang simple tu tetiba rasa best pakai...;-)) Shawl yang jarang tu, saya akan pakai inner neck, smile yo!

Thursday, March 20, 2014

Wafiy ke Kidzania ;-))

19 Mac 2014
Lawatan 6 years Little Caliph Bandar Baru Sentul ke Kidzania, Mutiara Damansara
Bayaran lawatan sudah termasuk dalam yuran masa register awal tahun.
Breakfast dan lunch disediakan

Jom layan gambar  Adam Wafiy dan kawan-kawan sekitar Kidzania yang diwasup oleh Teacher Laila . TQ ;-))


Jadi chef, katanya. "Alahai anok ambe kecik moleknya.." macam mak dia ;-))



Mekanik, baiki tayar ;-))



Pada awalnya, "Mama, Wafiy tak nak pergi.... " muka cebek je!
Pujuk abangnya, Iman, "Pergilah Wafiy, seronok, nanti Wafiy boleh jadi bomba, pilot, Abang dah pergi dulu tau! Bla bla bla" ;-))
Masih cebek ;-))





Bersama-sama Teacher Laila-class teacher masa 5 years. "Adam Wafiy ni jadi feveret teacher2 kat Little Caliph, puan, kami suka usik dia" ;-))



Dah balik rumah, "mama seronok la... Wafiy jadi pilot macam MH370 yang 'hilang kat laut' tu. Tapi kapal terbang Wafiy tak hilang, melekat je kat dinding!" Hahahah
"Nak g lagi," katanya. Pulok doh ;-))


Makan-makan








Mu jadi apa ni nak? Jadi gangster ke apa nih?! Hahhahah

Tuesday, March 18, 2014

Mok Cik, Pok Cik dan Anak-anak ;-))

Macam ginilah mok cik-pok cik pagi/petang ;-))
 
 
Bahu, tudung senget itu biasa, hahah, inilah kehidupan mokcik ;-))



Anak2 pun mcm pok cik-pok cik  jugok, angkut beg masing-masing ;-))
 
Iman-3 beg :1 beg sekolah kebangsaan, 1 beg sekolah agama, 1 beg pakaian transit di taska

Wafiy-dua beg: 1 beg sekolah, 1 beg baju-day care petang

Saya-handbag  tak  de rupa handbag dah / besar gedabak 1 cooler bag, 1 beg baju cik kembar

Suami-beg sekolahnya sandang belakang, 1 beg susu cik kembar, sepasang baju sekolah agama Iman (hanger)
 
Kiri-kanan, depan belakang, cukup lengkap masing2 ;-))

 
Tunggu cik kembar besar sikit, bawa beg satu sorang, kedek2 jalan, aci? ;-))

Memang kalut ribut masing2. Kalau terbangun lewat, ha, lagilah kalut ribut. Mak, pak, anak-anak, masing2  macam kartun. ;-))


 Diam ya cik kembar, mak nak drive ni...;-))

Sabar aje lah, kan, nak menantikan anak2 besar..moga mereka menjadi anak2 yang soleh. Bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian.... Mudah-mudahan. Amin.
 
** Alhamdulillah, Iman dan Wafiy dari dulu diajar tidak berdukung, ngantuk ke apa, tak de maknanya  mak pak nak berdukung sampai ke taska/kereta....Tunggulah mu cik kembar, jalan dah gagah  sikit, tak de maknanya mak pak nak dukung, okey! Anak 4 macam ginilah, masing2 kena belajar berdikari. Peace yo smile! ;-))

Monday, March 17, 2014

Lukis Kapal Terbang Hilang

(Minggu lepas punya cerita)

"Mama, jom lukis kapal terbang yang hilang tu."

Ades, bab melukis ni mama memang fail!Wafiy tiru je yang ni, deh! ;-))


Dan ini hasil lukisannya.... ^__^




Ini gambar asal yang ditirunya ;-))



Instagram fashasanda

 



**Pencarian, penantian MH370 belum berakhir ... walaupun semakin pening-rampasan/politik bercampur baur, kami tetap mendoakan yang terbaik ... :-((

Tuesday, March 11, 2014

Famili Day @Akar Beach Resort, PD

 
Famili Day Bahagian Multimedia, DBP
1-2 Mac 2014
Akar Beach Resort, Port Dickson
 
(Staf Multimedia 19 orang termasuk 2 pelajar praktikum) ++ family masing-masing)
 
 
Perjalanan ke Akar Beach-kereta semput! Waaaa... risau sangat2, dah lepas tol PD dah, nasib baik la jumpa budak motor yang kebetulan nak g kedai tayar, follow dia sampai bengkel kereta...dgn kereta yang tersengguk2...:-((
 
Sukaneka petang tu, tak dapat la kami join, Iman n Wafiy dah seronok2 nak main sukaneka tepi pantai....
 
Bersukaneka lah kami di bengkel kereta petang tu ;-))Keluar rumah seawal 12 tengah hari, dengan jalan jem teruk, kena pulok kereta semput. Kita merancang, Tuhan yang tentukan. 
 
Kereta dah okey, sambung perjalanan, sampai Akar Beach 6.30 petang, bersiap2 untuk dinner malam nanti. Tema Arabian Night katanya!  Penat yang amat, nasib baik anak2 tk meragam!
 

Simple, yang penting, menepati tema! **(Cik kembar nangis sebab cari mama tak de. Mama depan mata mu tak nampak, dik? Camner cik kembar nak nampak kalau mama dah tuutp muka...waaaa ;-)) 

Malam tu, kami simple saja, dress hitam, shawl glitter, berniqab hitam, saya modified drpd tudung lama.. ahhaha. Suami, berjubah n selempang Ba beli kat Mekah. Anak2 juga berjubah pemberian Ba.
 
Iga anak2, suami beli paip hitam (last minute beli pagi Sabtu nak pergi tu) buat macam gelung, letak salotape hitam..ahhahah. Aci? Macam betul-betul tau! ^_^
 
Cik kembar hanya pakaikan baju biasa saja. 
 
 
Kebetulan, ramai pula yang pakai hitam ;-))
 


Pagi Ahad-di Pantai (** Orang takut air pantai macam gitulah, main pasir je...;-))




Balik..bye.. ;-))

**Walaupun tak dpt main sukaneka, tapi kami pulang membawa banyak hadiah cabutan bertuah malam tu dan bos saya pula bermurah hati bagi hadiah cabutan bertuahnya kepada kami. Tq bos!
 
 
#PrayforMH370 :-((

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...