Wednesday, January 17, 2018

'Update'

Kadang-kadang datang perasaan nak biar je blog ni, tak update apa2, nak blogwalking je. Kalau rasa nak update, update lah, kalau tak nak, tak nak, dan ko biar aje blog bersarang. Bila blog ni sekadar catatan, kenangan kita, dan ia bukan blog mencari pendapatan, macam ginilah jadinya. Tapi kita sayang kat blog ni. Cerita2 lama kita ada kat sini, nak rujuk, baca kisah2 lepas, tetiba rasa syok sendiri pulok. Hahahha..
 
Bila blogger tersohor komen, "update je lah apa2, untuk kenangan", rasa la semangat sikit, gitewww! ;-))
 
Itu yang tergerak hati dan tangan untuk menulis di sini.
 
Cuma nak tanya, suatu hari nanti kalau kita dah tak buka blog kita, dalam tempoh beberapa tahun  (tempoh yang lama), adakah blog kita akan hilang macam tu aje??? Maknanya, Dieyana78.blogspot akan terhapus macam tu aje?? Sob sob sob! Atau kita kena 'tutup' sendiri, barulah blog kita tertutup untuk selama-lamanya tanpa dikesan. Eh soalan macam berbelit2, kalau ada yang faham dan sudi, boleh la tolong jawab, ya ;-))
 
Kalau rasa nak follow kite, bolehlah follow kat Instagram, sebab kat IG je kite rajin update, kalau kat IG, cepat je boleh update. Gambar sekeping dua untuk kenangan! Hanya IG peneman setia! Facebook pun tak semua benda kite update, yang penting-penting aje ;-))
 
IG: Nurdiana mohd nor
 
Bai-bai! 
 
Nota: Tepuk dada tanya hati. Semoga perasaan ini terus kuat dan rajin untuk menulis! Insya-Allah ^__^

Tuesday, January 16, 2018

16 Januari 2018! ^__^

Assalamualaikum. Selamat tengah hari....




Bagi ucapan lah sikit, walaupun dah 16 hari kita di tahun 2018. Hahaha.

Tu je nak nak bagitau, sebagai pembuka tirai 2018. Cerita 2017 berlambak tak update. ^__^ 
 
Apa-apa pun, hidup perlu diteruskan, kisah lepas2, yang pahit-pahit, tinggal jauh2, yang manis2, baik2 kita bawa bersama. Aci dak? (hahaha, alasan ko tak nak/malas nak update blog!). Perasaan macam nak 'pencen' tulis-tulis pun ya jugak!

Monday, November 6, 2017

Minum Petang di Restoran Al-Azmi Garden, Sentul

Minggu kepanasan yang lepas, rasa bosan di rumah, tak tau nak ke mana, dengan cuaca panas, malas nak bersiar2, lepak rumah lagi best. Tapi, best juga kalau dapat cendol/ apa yang menyejukkan tekak, sambil2 lepak dengan family. Minum petang katanya ;-))
 
Restoran al-Azmi, kedai makan siam fevret kami.
 
Pulut mangganya sedap, tapi pulutnya agak manis sikit, mangganya fresh, dengan kuah santannya yang lemak2, terbaik!

 
Suami-order Som Tam juga sedap!

 
Mama-tak tau nak order apa, tapi tekak teringin sate....

 
Lai chi kang

 
 
ABC, Iman  punya
 
Cik kembar, nasi goreng cina, itu je lah nasi kegemarannya. Pagi petang siang malam minta nasi goreng cina, hahha!
 
Restoran  ni memang best, menunya boleh dikatakan memuaskan hati, sesuai untuk family dan semua. Tempat duduk bersila pun ada, juga disediakan tempat ala2 pondok.
 
Anak-anak santai di buaian.
 
Service boleh dikatakan cepat dan terbaik! Tak sempatlah muka nak berkerut. ^__^
 
Celebrate birthday/anniversary e.t.c, boleh reserved tempat.
.
Suka menu siam, bolehlah try kat sini. ;-))
Restoran Al-Azmi Garden, Sentul.
 

Wednesday, November 1, 2017

Salsation is Now!

Jom, malam ini, di Zucca Studio, Prima Gombak, Batu Caves!
 
Ladies only (studio tertutup).
 
Boleh walk in.
 
Isnin dan Rabu : Salsation
 
Jumaat : Zumba
 
#salsation #zumba #fitandfun
 

3 Salsation Instructor (SI) LOL!



Salsation Instructor -berbaju hitam, SI Suetila LOL!



Tamat kelas, wajib bergambar. ^__^
 
Nak sihat, nak gembira, jom lah bersama-sama kami!

Tuesday, October 31, 2017

Anniversary Mega Dance to Fit 2017!

Anniversary Mega Dance To Fit
9 Ogos 2017
Stadium Titiwangsa KL
Anjuran My Fit Dance
 
Baru-baru ini kami join event di stadium titiwangsa, sesekali join ramai2 dengan kawan-kawan sealiran, syok!

 
 
^__^
 
 
 
Zumba/Salsation/hip hop macam-macam lah, digabungkan dalam event ni.



Salsation Family! LOL
 
 
Banyak event lagi sampai hujung tahun ni, tapi 'tiket' daripada Pak Encik yang kat rumah tu dah tak de ... tunggu untuk tahun depan pulok, katanya. Hahhaha! Cukuplah kelas yang kat studio tu ^__^
 
Sesiapa nak join kelas di Zucca Studio, Prima Gombak, nanti kita update kelas next entri ya! ;-))
 
 

Monday, October 30, 2017

Meraikan hari Lahir Cik Kembar! ;-))

Happy Monday uols! ;-))
Blog ni, timbul, tenggelam, timbul, hahha ... tak tau nak kata, update blog dah tak konsisten macam dulu2, ermmm.... Perasaan nak tutup blog, tapi sayang, rasanya cukup je dengan instagram. Apa-apa pun, kita update juga, untuk kenang-kenangan. Andai suatu hari nanti blog ini terkubur, mak reda je.... ;-)) Positif sokmo! ^__^
 
Untuk cik kembar tersayang: mama, papa, abang Iman dan abang Wafiy, meraikan birthday cik kembar, di rumah sahaja. Simple je, tapi seronoknya anak-anak bila ada sebiji kek, nyanyi2, eksaitednya anak-anak. Mak lagilah eksaited, terlebih2! Hahha! Mama yang pilih kek, Boston Cake by Secret Recipe. 


 
Happy Birthday Umar Ghazi & Umar Ghufran! Love, love love forever!




Pernah makan sekali yang slice, sedap, coklatnya sedap! Tapi bila beli sebiji ni, lain macam pula rasanya, lebih kurang chocolate indulgence je? Ermmm, tak pe lah, masih rasa sedap..Anak-anak pun suka! Be positive! ;-))

 
Boston Chocolate Cake


Tuesday, October 17, 2017

Boat Noodle di Melawati Mall

Demi menjaga hati anak-anak kita yang semakin hari semakin besar, semakin mengerti dan kadang-kadang mudah tersinggung, sebagai mama dan papa, sesekali kita gembirakan dan tunaikanlah keinginan mereka selagi kita mampu, kan!  Keinginan mereka bukanlah besar mana pun, minta makan, minta nak main, itulah budak2, bukannya selalu pun, sesekali. Tapi, tidaklah selalu kita iyakan aje permintaan anak-anak, contohnya, pada hari yang istimewa, (hari lahir, hari raya, dsbnya) insya-Allah, kita boleh tunaikan. Cuma lambat dengan cepat je mama dan papa tunaikan. ^___^

Kebetulan, dah lama tak keluar sama-sama macam ni, mama iyakan aje permintaan Iman. Smile! ;-))
 
Dan, bila Iman minta Boat Noodle, katanya, "Iman teringin nk makan Boat Noodle macam kita makan hari tu, mama." (pertama kali makan di Sunway Putra Mall), dan mama pun teringin nak ulang Roti Sangkaya yang sedap, gebu gebas tu, suami dan anak2 yang lain okey aje, lalu, Boat Noodle menjadi pilihan makan kami di Melawati Mall!
 
 
Kami order simple2 je....
 
Harga noodle dah naik, dari 1.90 ke 2.01 hiihihi
 
 
Sangkaya pilihan mama dan papa.
 

 
Nasib baik mu baik, cik kembar, dapat buku colour, diam lah sekejap. Tapi colour tak de, belasah je dengan pensel kat meja tu ;-))
 
 
Ayam goreng untuk cik kembar-tak sempat snap ;-))
 


Mama kalau swafoto (selfie), memang fail! Hahahha. Tak pe lah, yang penting nampak iman menyengih dapat boat noodle ;-))

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...