Wednesday, April 12, 2017

Simple Shell Out di Rumah ;-))

Shell out di rumah, lagi syok! Dua kali dah ulang masak. Nasib ada special assistant, tq awak! Jenuh sikit nak sediakan bahan2 tu, kite memang pemalas nak blender bagai tu ... hahahah! Nak senang, buat pes (kuah) banyak2, simpan kat peti ais, bila2 boleh buat, just rebus lauk-pauk je.
 

 
Pertama
 

Sumber resepi:

Kalau google resepi shell out, macam2 versi keluar, tapi kite pilih resepi yang ni. TQVM tuan resepi! :-))
 
 
Kali kedua


Kita shell out save budget, hahhaa! Lala, udang, sotong je! ;-)) Tiga jenis lauk, dah puas hati. Cik kembar tak makan, kami berempat je yang pulun! ;-))

Tapi kite tak de lah lapik plastik kat meja makan, susun macam kat kedai, just letak dalam pinggan leper gitu je. ;-))

Delicous uols! ;-))
 

8 comments:

norhidana miswan said...

kalau utk family kecik banyak ni pun dh ckp kan....
yg penting ada seafoodnya n mkn sama2...

Cho Zila said...

ehm bestnyer.. kitani malaih makan kat kedaijer..kuangg..kuangggg....

tu pasal cam payah sikit harini .. dahler lama tak update..

mama tisya said...

kita pn buat aritu shell out ms awal2 viral...mmg puas ati wat sediri kt umh...tp skarang dh byk restoran buat shell out..ada yg murah, ada yg mhl

PinKy MoMMa said...

amboi sedapnya shellout diaaa tuuu...terliur pula tengok hihi

Iela Fazielah said...

ternaek la diana.... ila pun xpernah buat shellout kat rmh...dulu buat kat rmh mertua pun adik ipar yg masak

LYAfrina said...

Bestnya..dh lama berangan nk wk shell out kat rmh..asyik x jd je,, haha

Adam said...

Shell out kat rumah lagi best.

aizamia 3 said...

Puas hati makan dengan family kan.
Saya last time buat hujung tahun lepas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...