Tuesday, February 13, 2018

Street Churros di Sogo!

Sogo ni boleh dikatakan tempat feveret ;-)). Bila ada je nak beli barang (seketul-dua je pun), lunch hour sejam, dari ofis berdesup ke Sogo, zap, zap, zap, ambik barang yang nak, sempat la sejam tu ;-))
 
Sogo sekarang macam-macam ada (tempat makan) best, tapi tau2 je lah lunch hour di Sogo, orang ramai, nak makan santai2 memang tak boleh! Tetiba ternampak, Churros Street! (dah lama teringin oii). Orang tak ramai pula. Apa lagi, kita try la order. Berdebar juga, maklum, kali pertama kan. Hahhaha, tapi ai buat biasa2 je ... "dik, yang mana best," soalan bodoh kat adik jual tu, tapi dia nampak releks je, mungkin dia pernah berperasaan macam saya kot, atau pun ramai customer yang spesies macam ni. Hhahahah!
 
"Chinamon ramai orang suka, kak!" Tanpa fikir2, okey lah ... wei, chinamon wei, bukan ko tak suka ke rasa chinamon tu?! Hahhaha, eksaited sangat, tak ingat yang ku tak suka rasa chinnamon! Tapi cepat2 ngap panas2, erkkk, manis sangat nyah! Tapi masih rasa sedap kelembutan di dalam, rangup di luar.... ^__^
 
 
Chinnamon
 
Lain kali kita try coklat pula, tk payah gatal2 mulut nak tanya adik penjual tu lagi, ya! ;-))
 
Kali kedua dh pandai, try yang stick pula, campur flavour, coklat and chinnamon.
 
 
 
 
Kali ketiga dating dgn cik abey, ambik flavour coklat, sedapppp! Air-kongsi, milk tea, salah order, tekak tak berapa nak terima ;-)) Lain kali try coconut pulok, sedap kot eh?
 
 
 
Coklat. Sedap!
 
 
Kali keempat nanti, insya-Allah nak bawa anak2 pula,  Bila, bila?! Dan bila kau hadir bagai satu misteri .... ;-))
 
 
 
 
 
 
 
Perasaan Dieyana: lunch hour je, rasa nk g Sogo, nak makan churros hari2, eiii over! Makan le sampai rasa bosan! ^__^


5 comments:

mama tisya said...

street churros ni sedap tau..kita suka yg cheese..yg ada filling dlm amik yg custard ..yg mcm fries pn sodap..nanti try la..air mango shake sodap sgttt...eh byk la sedap haha...sbb yg churros ni ori dr korea...kita mkn 1st time churros ms kt korea...tmpt lain dh try churros tk sedap

mek da ©™ said...

sedaknyo larr :P

- dieyana - said...

mama tisya. ha kan..kite sekarang dh gile churros kalau boleh hr2 nak..sabo je lah..orait, nnti kite try cis pulok. mango shake. ok. noted! tq bg cdgn tau! :-))

- dieyana - said...

mek da- hom sedak belako. bab mkn no 1 hahhaha

mama tisya said...

kalo nk tgk gmbrnya..bole bc link entry kita

https://mamatisya.blogspot.my/2016/08/jom-makan-churros-sedap-street-churros.html

https://mamatisya.blogspot.my/2017/11/menang-churros-selama-setahun-bernilai.html

ni pn nk pegi sogo sbb nk redeem voucher menang contest street churros

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...