Monday, November 17, 2008

Kembali!!

Salam untuk semua. Alhamdulillah, setelah bercuti 60 hari, aku kembali ke pejabat dan memulakan kerja seperti biasa. Dan, aku bersyukur kerana masih diberi peluang untuk menjalani kehidupan di dunia ini. Alhamdulillah, aku telah selamat melahirkan anak lelaki, 2.86 kg, di Hospital Selayang, secara normal-Muhammad Adam Wafiy bin Hanapi, pada 12 September yang lalu. Tidak sempat melahirkan pada tarikh yang dijangka, namun alhamdulillah ... semuanya selamat.
Aku menyambut Hari Raya Aidilfitri di kampung dalam tempoh berpantang-aduh terasa siksa, sebab tak dapat makan hidangan hari raya. Tapi dalam diam-diam, aku curi juga makan biskut raya juga...hehehe. Sedap dan nikmat rasa dapat makan biskut raya. Terima kasih kepada Fatin atas biskut semperitnya-sedap sangat! Walaupun baru 20 hari berpantang, aku sempat juga pakai baju raya pada pagi raya tu, dah masuk tengah hari, tukar uniform kembali - kain batik, t.shirt - ehhehe.
Sekembali aku ke pejabat, Khamis lepas, terasa janggal pula. Maklumlah, 60 hari meninggalkan pejabat. Rasa macam staf baru, terasa blur kejap, tak tau nak buat apa. Dan yang paling kelakar hari pertama bekerja, rasa lenguh kat muka-bercakap banyak! Ha ha ha.... Banyak benda yang nak dibualkan dengan kawan2, terutama dengan kawan aku kat depan ni, Si Mar. Macam2 cerita kami luahkan, maklumlah, 60 hari tak jumpa. Lucu pula rasanya. Aku berterima kasih yang amat kepada Mar kerana sepanjang ketiadaanku di pejabat, dia yang menanggung kerja2 aku-sehingga dapat menyudahkan baki2 kerja yang aku tinggalkan. Terima kasih kawan!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...