Monday, October 12, 2015

Hari Lahir yang Ke-3 : Kembar Ghazi & Ghufran

11 Oktober 2015
Happy 3rd Birthday Cik Kembar!
Muhammad Umar Ghazi bin Hanapi & Muhammad Umar Ghufran bin Hanapi

Panjang umur, murah rezeki, sihat selalu ... berjaya di dunia dan akhirat. Amin.









Ghazi-Pejuang (Abang mesti berjuang untuk adik)
 
Ghufran-Keampunan, Pengampunan (Adik pula cepat mengalah-beri keampunan untuk abang yang suka sangat 'buli' adik hihihi)
 
 
Kalau dua-dua merengek,  mood Cik Su nk melayan (adik bongsu saya) pun ke laut ;-))

 
Mama pun nak nyelit jugak! ^__^


Sekejap masa berlalu, dah 3 tahun, cik kembar dah mula macam-macam. Bila mama tak terlayan, letih yang amat, mama masuk bilik, sembunyi! Ini aje cara saya merehatkan diri, dan elak jadi tarzan ^__^

Ghazi, bila tengok mama tak de, mula la, "mama ooo mama!" ;-)) Mama tak de, elok pula diaorang main-main dengan papa n abang2nya kat ruang tamu.

Bila dh pandai macam2 ni, banyak pakatan diaorang, fuh, lap peluh hokey! Dah namanya kembar, semua nak buat sama-sama. Gaduh sama, baik pun sama, orang lain tak boleh masuk campur, dunia hanya mereka berdua. Ghufran banyak idea, Ghazi ikut, bila berdua, pakatan menjadi, rumah tunggang langgang! Bagi mereka, berdua itu lebih baik. Hahaha, mama lap peluh lagi! Akhirnya, kami biar aje, biar mereka explore puas2. Ini kenangan terindah, mama bawak-bawak la bersabar, kata papanya, ades-des ;-))  


Sekarang ni perangai suka tukar-tukar baju. Satu hari, berkali2 tukar baju. Grrrrr, mama mula jadi tarzan, erkkk! ^__^  Baju Abang Iman n Wafiy pun dirembatnya. "Okey, ambik je lah nak, nak pakai baju mama/papa pun boleh." Ha, nampak tak, mama dah mula surrender, ^__^
 



Tak sanggup kami pisahkan mereka berdua. Hanya Allah Taala Maha Berkuasa.


Alhamdulillah, Syukur Ya Allah atas pemberian-Mu ini. Jadi anak soleh ya!


Perkongsian Mama Kembar:

Nasihat daripada saya, kalau yang bakal melahirkan anak kembar-mama kena banyak idea/cari idea/hati kental/kering untuk elak jadi 'tarzan' ^__^ Contoh: Mama cari tempat persembunyian apabila dah penat sgt. Papa dan adik beradik yang lain kena ambik peranan bila mama bersembunyi, 30 minit dah cukup!
 
Tips yang ni tk boleh digunapakai selalu dah skrg ni, sebab diaorang pandai, tau mama sembunyi kat bilik. Bertalu-talu ketuk pintu bilik, "mama, oooo mama, mamaaa!!" Tapi mama tak putus asa, mama diam. Dengar dari luar bilik-Abang Iman: "Mama tak de dik, mama g kedai" hahhaa! Abang-abangnya tolong cover mama, good job Iman! Kalau mama tak buat macam tu, memang pitam la nk melayan kerenah kedua-duanya. cuba Tanya ibu kembar yang lain, mesti mereka ada cara/tips tersendiri dalam menangani anak-anak kembar. Pi  tanya kalau tak caya, heheheh....
 
 
HAPPY BIRTHDAY GHAZI & GHUFRAN!
 
Kami sayang kamu-kamu!

 

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

happy besday sayang~

Mummy Julia said...

wahhh kembaq! syokknya... Happy Belated Birthday cyg..

Biasalahh hero2 bila dah ada geng pakatannya memang hebat! ni 4 hero lg , adehh siap bole perah peluh lagu ni..heheheh :D

LYAfrina said...

alhamdulillah..selamat hari lahir..
smoga mbesar dgn sihat serta bjya duniakhirat..amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...