Tuesday, July 11, 2017

Gambar Raya 2017 yang Seadanya ;-))

Bila tengok gambar yang sangat le banyak dalam henpon ni, tapi banyak yang blur, kelabu asap n macam-macam yang tak reti nak describe, terus pening nk pilih dan terus malas nak update blog. Sehinggalah hari ni, dah 18 Syawal, gigihkan juga diri update gambar raya. Seadanya! ;-))
 
Raya haruslah meriah, kan, ziarah menziarahi mana yang sempat, tapi gambar raya tak pernah nak cantik. Gitulah, macam selalu, yang kecik-kecik bukan reti nak duduk diam. Nak kumpul cukupkan korum, satu hal, tapi mesti juga nak bergambar, sekurang2nya ada gambar raya untuk kenang-kenangan. ;-))

 
 Gambar blur, tak center, itu biasa, tapi upload juga kat sini ^__^
 
Kahkahkah, kain langsir bergumpal2 ... kalau ya pun nak bergambar kasi lerai la dulu kan, nak cepat punya pasal, tak perasan langsir cenggitu hahha, rosak gambar ;-))
 
 
Gelagat yang kecik2, macam2! Matilanak kalau chef wan tengok anak-anak kite, hahah! Tapi anak2 kite tak pernah ramas2 kuih raya tapi kalau menjerit2 mintak air oren, ada la kot, haippp! Merah padam muka mak bila cik kembar menjerit mintak air oren, so awal2 kite bawk air oren dlm hbag! Hahhaha!
 
Masing-masing terkejar. Kami empat beradik je, yang dah kawin dua, cucu ma 8, 7 lelaki, satu perempuan, tapi sentiasa kelam kabut, yang 4 beradik ni, macam 10 beradik!  ^__^
 
 
Kami empat beradik dgn Ba dan Ma
 
 
 
Anak, menantu  dgn Ba dan Ma. Kamera banyak kat depan tu, sampai naik juling mata kita ;-))
 
 
 
4 Beradik (Raya ke 3 kot ni) ;-))
 
 
Lepas solat raya, nak bersalam, nak make-up, nak belit tudung, yang sorang nak makan, nak susu, nak berkejar ke rumah nenek, rumah mentua, bla-bla... (Kite dh tak de mentua, tapi ipar duai masih ada, semua balik berkumpul rumah arwah).
 
 
Balik solat raya, sambung makan lagi
 



Kami!
 

 
Posing santai di laman rumah Ba



Layan anak-anak ;-))
 

5 comments:

norhidana miswan said...

tang langsir tu paham2 je heheheh... bila dh ramai2 bdk2 mmg akan ikat gitu, takmo bagi bdk2 bt main or takmo tersandung heheheh...

harmoni je gambo ramai2 tuh....
paling comei gambar ngn 4 hero tuh

Yana MIB said...

meriah ni...ank² tu yg buat meriah kan...parents i ada 2 je cucu..ank² i la tu sbb i sorg je ank yg dh kawen...hehe 2 cucu pn meriahhh..:)

Iela Fazielah said...

conmel2 semua... adik dieyana yg perempuan tu lain pulak muka dia ye... anyway seronok... warna baju korang ila xpernah pakai lg... tp leh cuba nnt.... :D

Mama Zharfan said...

selamat hari raya, tq sbb sudi singgah and drop comment kat my blog :)

mek da ©™ said...

gambar raya banyak2 harus post dlm blog gitueww koh3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...