Thursday, May 17, 2018

Salam 1 Ramadan

Assalamualaikum, selamat pagi, salam 1 Ramadan!
 
Alhamdulillah, diberi peluang oleh-Nya untuk bertemu lagi pada Ramadan yang mulia ni. Semangat 1 Ramadan, dengan cuaca pagi tadi yang dingin.
 
Semoga kita semua baik-baik dan seperti biasa, azam Ramadan kali ni mahu yang lebih baik dari tahun2 sebelum ni (ewah, rasa macam tahun baharu pula ;-))
 
Alhamdulillah juga semalam 6 beranak dapat sama2 bertarawih di surau berdekatan. Cik kembar aktif lain macam sikit, itu yang tak berani dan belum bersedia untuk bawa dia solat di surau/masjid. Sebab itulah, sebelum2 ni, papanya latih bawa cik kembar ke surau solat isyak berjemaah. Ramadan kali ni nekad, nak cuba2 bawa diaorang tarawih di surau. Alhamdulillah, kata abang-abangnya, "adik okey mama, solat 8 rakaat, witir je tak solat" Hihihi, first time bawa cik kembar tarawih di surau, bagus sangat dah tu, asalkan ko tak bising nak, kalau penat, ko tidur la tepi dinding. Harap2 kekal la keadaan 'bertenang' mereka untuk malam2 seterusnya. ^__^
 
Bukan apa kan, risau mengganggu jemaah2 yang lain. Kata cik kembar, "mama, teacher cakap, Rumah Allah, kita tak boleh bising" Hiihihih. Dah namanya budak, mana la boleh bertahan diamnya itu. ;-))
 
**Nota Dieyana: Menu simple lagi mengenyangkan. Sahur 1 Ramadan: Ayam masak merah, ikan pekasam. ^__^ Rancangan menu berbuka petang ni: Tomyam udang, ayam goreng, telur dadar dan macam biasa, tea o panas ;-))

1 comment:

Warisan Petani said...

Salam Ramadan dan selamat berpuasa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...