Saturday, December 15, 2012

Car Seat dan Stroller

Pening, tak tau nak beli stroller twin brand apa.... sebelum ni survey, harganya, boleh tahan! Yang single pun dah besar RM, apatah lagi yang twin ... berpeluh mak pak  ^_^ Mana mau terjah nanti, kami pun tak tau, sebelum bersalin hari tu, kami survey kat Sogo. Suami ada juga tengok2 di Mudah.com. Suami nak yang jenis belakang-depan tu, katanya, jimat ruang, terutama tempat orang ramai. Tapi saya tak berkenan, nampak seperti lemas je baby yang duduk belakang tu ;-)

Maclaren twin triumph - dari new born ke ni?

Lagi satu, car seat, memang tak de pengalaman beli/guna car seat, kedua-dua anak sebelum ni, memang tak guna car seat pun. Tapi twin, memang sangat2 perlu, terutama bila nak hantar ke rumah pengasuh nanti. Ramai yang cadang beli Sweet Cherry, harga tak mahal sgt, selesa n tahan lama..Mungkin saya yg 'bertugas' hantar my twin ke rumah pengasuh, susahlah kalau tk de car seat, kan!

Sweet Cherry-new born hingga18 kg


(** Suami dan 2 anak saya balik awal sikit, 16/12. Saya, twin, ma dan adik bongsu balik KL 18/12 ... kena beli 2 barang tu sebelum naik kerja 9/1/2013 nanti!) 

6 comments:

Iela Fazielah said...

Dieyana...twin stoller mc laren mmg the best! Dulu ila target stroller ni jugak, mudah lipat, xpakai byk space dlm boot kete sbb dia slim n boleh pakai dr new born sbb seat dia boleh baringkan smpai rata.... Bab car seat ila setuju jugak, sweetcherry pun terbaik... Murah n berbaloi... Tp stroller biar mahal sbb dia kena lasak tp thn lama... I peminat tegar mc laren... Kat mothercare ada offer xsalah

MyKhalish said...

salam.. cuba baca n3 kami http://www.mykhalish.com/2012/11/twin-stroller-vs-single-stroller.html

harap sedikit sebanyak dpt membantu.. hehe.. tp kalau twin mmg better yg sebelah menyebelah tu.. mmg kesian yg duk belakang tu, n nmpk mcm x adil plak utk twin yg kalau boleh semua nk kena sama..

- dieyana - said...

HA, itulah, dieyana duk risik2 maclaren juga ni, sbb duk pikir, tahan lama, n yg penting bila lipat, muat bonet keta kecik kami tu..hikhihk...mothercare ada ofer eh..ok2 tq, diana p terjah nanti blik kl nih...

- dieyana - said...

ok, tq mykhalish, dieyana dh bc entri awk psl tu, ha, dieyana pun nk yg sebelah menyebelah, ;-)

IDAZS said...

kak diey, kalau yang maclaren triump ni nak decline susah sikit, tapi cantik. kalau ada bajet lebih beli techno la beza dalam 300 kot antara triump n techno :)

~ Ida ~ said...

Pelbagai stroller sekarang ni ye. Menarik sungguh. Britax Second Seat For B-Ready Stroller pun bagus juga. Kena rajin survey sbb ada yang murah sedikit dr harga sebenar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...