Wednesday, October 8, 2014

Aidiladha 2014 Seadanya ;-))

Seawal pagi anak-anak dah bangun, mandi sunat aidiladha, jamah sedikit juadah. Suami, Iman dan Wafiy, jalan kaki dari blok a ke c, menunaikan solat hari raya.

Tahun ni, kami beraya di sentul sahaja ... tak balik pasir mas....



Cik kembar je lah yang sanggup jadi model skrg ni, bila mama cakap, jom bergambar, ha, terus posing peace! kikhihki..anak2 lain...tak nak, mama pun tengok mood nak berselfie..khihkhik..ada shawl baru baru mak ada mood nak berselfie..ahaks!
 
 
 
 
Juadah raya yang sederhana ..alhamdulillah.. rebus nasik impit raya posa lepas (dapat free), serunding daging tu pun raya posa lepas juga, masih elok (itu pun free jugak) hahah! Mama memang tak pandai nak sedia juadah raya, ini je lah yang mampu, mujur ada yang free2 ni, nak. ^__^
 
 

Suami tengah 'pujuk' lembu ... papa nak tunjuk skill tu..kihkhk..gurau je awak.. ;-))




Alhamdulillah trahun ni kami korban 2 bahagian (lembu) (akikah untuk cik kembar)-ini sedikit dibawa balik rumah, bahagi kat jiran-jiran sebelah yang tak balik kampung. Yang lain-lain, suami dan ajk surau kondo tempat kami tinggal tu urus pembahagian, dan ada acara masak-masak dan makan untuk penghuni kediaman kami. Alhamdulillah, walaupun tak balik kampung, terasa juga kemeriahan aidiladha.



Kata wafiy, cepat la mama goreng, wafiy nak makan lembu..;-)) Dahsyat mu nak, makan lembu. ;-))Tengah hari, goreng daging, letak bawang2, letak kicap, mkn nasik panas2...bertambah2 anak2 ^__^


Malam pula, kami 3 beradik (kakak dan adik lelaki makan malam di rumah saya, masak lauk2 simple..ulam - cicah budu..;-))..semua tak balik kampung...;
 
Tetiba teringat perut lembu cicah air asam. Kat kampung, perut lembu ni memang kesukaan ramai! ;-))
 
 
 
 

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

meriah

aryn said...

Comelnya c kembar tu :)

IDAZS said...

comel cik kembar..

kami wat nasi minyak jer.. tapi gambo non hado! huhuhuhuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...