Friday, December 12, 2014

Shawl ... yang Selesa ... yang Senang Pakai ;-))

Saya kata, "selfie sikit-sikit" ... tapi kata suami, "sikit-sikit selfi!" ^__^

Bukannya selalu kan, sesekali, selfi bila pakai tudung, suka2. Bila kita pakai/makan/guna  dan rasa best, selesa, apa salahnya kongsi dgn kawan2 kan! ^__^ Alasan klise bila berselfi...;-))
 
Meh kita nak kongsi shawl baru yang 'sedap' n senang dipakai ;-))
 
 Selesa, senang pakai ... naelofar hijab ... cotton .. shawl nelofa, katanya ;-)) Beli kat kedai mk sedara nelofa Pasir Mas. (Minggu lepas kebetulan ada kerja rasmi di Bachok, Kelantan ... alang2 bos arah pergi, boleh balik kampung, angkut sekali suami n anak2  ^__^
 
 
 Di laman rumah famili kat kampung, berlatarbelakangkan mural yang ba saya buat :-)) 
 
 
 
 Lagi aksi 'bernelofa' ;-)) Mama je yang lebih-lebih, nak!  ^_^
 
 
 
 Naelofar Hijab- tak payah seterika ;-))
 
 

Gambar hok bawah ni beli dgn member opis, kain cifon ...selesa, senang pakai ... instant shawl katanya. Tak perlu nak belit bagai, hanya sarung n ejas la elok-elok, boleh ejas panjang/pendek.
 
 



Dengan muka tak de perasaan, layan kan aje bini nak 'ber-wefie' ;-))
 
 
 Yang ni beli dgn member opis juga ... dah lama. Shawl nya kaedah macam naelofar hijab, sarung dan angkat atas, pin sikit untuk kekemasan. Saya suka tudung ni, sebab bila pakai, muka saya nampak bulat! Saya suka kalau pakai shawl/tudung menampakkan muka saya bulat, 'penuh' kononya ;-)) Orang lain nak muka runcing, tp sy nak muka bulat! Hhahah, terbalik!
 


 Geng mengaji ;-))

 
 Hok ni pulok Sugarscarf ... Madison namanya,  dah lama teringinnya. ^__^  Beli sehelai buat 'ubat' katanya. Tak beli kan, duk mimpi2. Hok ni tak boleh beli banyak, mahal deh, cukup selai! Kihkih ...   tapi hok ni muka tak berapa nak bulat. ^__^
 
**Tq dik, ole-ole printed satin dari Brunei ... comei! Hak ni belum sempat berselfie..;-))

5 comments:

Iela Fazielah said...

ila pun suka tudung neelofa ni...tp ila suka jenis chiffon je...ada 2 helai dah.... tp chiffon kena iron la pulak...

LYAfrina said...

Betul2...
Xsalah pom share.. at least dpt tahu jugak.. cantik tdg neelofar.. skarang tgh.hot selling..

Aida Salleh said...

akak suka tengok dieyana paka hok nelofa tu...comeyyyy...

Rose Azadir said...

Salam kenal, baper harga naelofa hijab tu sis? anyway saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...TQ :)

Addina Abdul said...

Susah x nak iron tudung.. nak bagi mak pakai.. tp die malas nak iron tudunf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...