Tuesday, March 3, 2015

Pergi Legoland Menginap di Mana?

Tak habis-habis lagi cerita LEGOLAND?
Ini bukan cerita LEGOLAND, tp nak kongsi kat mana kami menginap masa pergi LEGOLAND hari tu.
Yang kerja kerajaan/badan berkanun, boleh try apply di sini.
Tapi, kena booking awal, kami hari tu, booking dah lambat, tapi Alhamdulillah, ada rezeki satu unit utk kami.

Satu malam- RM 70, so, dua malam kami hanya membayar RM 140 sahaja.
Tapi tak de kolam renang lah, hanya apartment.



Bilik 3, ruang tamu besar,  selesa!
 
 
 
Nama tempat  kami menginap ni, KKKA KIK Tanjung Kupang, Johor (Rumah Transit). Masuk pekan Gelang Patah, dari pekan, lebih kurang dalam 10 minit, sampai ke rumah transit ni. Dari rumah transit ke legoland lebih kurang 20-25 minit sahaja.
 


Tapi, sebab kami yang tk pernah smpi Johor, berpusing2 jugalah cari rumah transit ni. Guna waze, dibawanya kami masuk hutan mana ntah. Hampeh pok cik waze ni!  Waze pulok yang dipersalahkan ;-))
 


Selain Johor, cameron highland, fraser hill, langkawi, port dickson dan bnyk lagi ada rumah peranginan persekutuan/rumah penginapan persekutuan/rumah transit ni. Cuma unit nya tak banyak, kena booking awal. Kat London pun ada uols! Ha, saper nak g London tu, bleh booking awal!





12 comments:

Iela Fazielah said...

wah.....bagus ni.....tempat cantik ni....ggod info dieyana

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam dieyna,
kemas & luas kan homestay tu :)

LYAfrina said...

Murah n berbaloi... rumah ni pom nmpk selesa sgt

Vasanthi raman supramaniam said...

Bagaimana dgn kebersihan tandas?

Anonymous said...

assalam..nk ambil kunci manacmana? sy dah tempah ada no hp penyelia tak?

azrie said...

nak tumpang tanya, kat rumah transit tu ada tak disediakan towel & kelengkapan mandi (sabun & shampoo) untuk persediaan awal sebelum pergi..tq

- dieyana - said...

anonymous-kunci ambil di pejabat.sy pun dh lupa no telefon penyelia-boleh buka web site bph

vasanthi-tandasnya bersih

azrie-tak de towel n kelengkapan mandi, bawa sendiri.

nijoe said...

Dapur xde ke? Xbole masak2 yer...

Anonymous said...

Salam.. boleh tny,, setiap bilik disediakan katil ke? Katil bujang atau queen?

Anonymous said...

Bilik ade aircon ke

- dieyana - said...


nijoe-dapur tk de, tk leh msk, ada peti ais

anonymous- setiap bilik ada dua katil bujang , tk silap saya, bilik utama je ada aircond, yang lain kipas, tp selesa

zai said...

Tq untuk info sis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...