Tuesday, February 14, 2017

Survey Kedai Cermin Mata

Survey kedai cermin mata. Kite dah tau dgn power mata tinggi ni, sah2 mencecah RM 1000. Kalau bingkai berjenama, haruslah seribu lebih, malah ada yang lebih, tengok jenama apa yang dipilih. Rasanya, tak perlu bingkai berjenama, yang penting, kanta/cermin berkualiti (ini pendapat saya). Kena tengok bajet kita berapa. Orang kedai sah-sah akan tanya bajet kita, berapa.
 
Sekarang ni trend bingkai spek design bulat tu kan. Kite berkenan jugak. Dah try2 kat muka ni, ada yang sesuai, ada yang macam kelakar dgn muka. Tak kira, kita nak jugak spek bulat tu. Macam Ayda Jebat ni pun okey. Kedai spek ni berlambak2, nasib/rezeki kita lah kan, dapat harga/diskaun. Disebabkan kedai spek berlambak lah, kite jadi pening, hahhaha!
 
 
 
Ayda Jebat, kite pinjam gambar awak! ;-))
 
 
'Tenat' sangat dah spek kite ni, dah dua kali guna 'gam gajah'. Power mata kite ni memang tinggi. Tak de spek, apa pun tak boleh. Dulu ada spek spare, yang tu pun dah lama patah, tinggal le satu ni aje. ;-))
 
Eh, sekarang ni fesyen kebaya gini muncul kembali, kan! Kite panggil 'kebaya kelepek'. Ahhahah, dah lari topik, jgn marah ya, sajer, kita nk bgtau, kite berkenan tengok kebaya ni. Agak2 raya nanti kite nak buat fesyen gini kot, entahlah, ya ke tidak! Ahhahah!
 
 
Sumber FB

Baju n seluar macam ni pun kite tgh cari2 gak ni (nak yang murah, tapi kain best, tak melekat di badan ;-))). Kasi hilang ngantuk tengah2 hari ni kan. Org pempuan ni, fesyen, shopping berpisah tiada. Kite nak jamu mata je, n mata uols sekali ^__^ Tak de apa lah, kite cuma berkenan warna hijau baju ni.  Eh, eh ke kite rasa raya tahun ni, macam nak tema baju hijau gini! Hahha, dieyana dah mula macam-macam! Tengoklah macam mana! Sajer nak membebel;-))
 
 
 
Sumber: FB
 
Satu lagi kite nak sgt seluar sport yang ada skirt ni. Dulu kite nak, lps tu tk berkenan, tetiba mcm berkenan pulok, sbb buntut kite macam dh besar sikit #sikitje# kahkahkah! Kalau nak g event zumba kt luar tu, better kite lindung la apa2 yang patut kan. Skrg ni kite ada join zumba luar studio. Kena la bersopan sikit kan! ;-)) Biasa kite duk dlm studio je, pakai seluar koyak, org mana tau! ;-)) (ladies only).
 
 
IG Sportspantswanita
Macam cantik je warna ni, merah2-purple sikit?
 
 
Eh, eh, dari cerita cermin mata, kite dah melalut macam2. ^__^ Ok lah tak mau membebel dah, nanti orang jemu. Baibai ;-))


**Antara keperluan dan kehendak, dahulukan keperluan kihkihkih.. #ingatan untuk diri sendiri! ;-))

4 comments:

norhidana miswan said...

hehehehh tulah dr cite spek mata sampai ke baju bagai hehhehe

yelah kadang klu dh nazak sgt nk tak nk kene tkr jgk spek tuh
tp skrg dh banyak kedai spek mata yg harga berpatutan, cumanya kite nk kene try jgk lah
kot murah tp tak selesa ke apa tak best jgk kan nk pakai hari2

mama tisya said...

perempuan dan shopping berpisah tiada..kita kalo melibatkan pakaian tk pernh bli online sbb riso xmuat..almaklumler size beso...suka bli yg bole belek2 jenis kain pastu bole try

Aida Salleh said...

Kena tukar topic ni Diana...Antara keperluan dan kehendak...hehehheh...
Bila cerita tentang cermin mata akak teringat tahun lepas masa akak dok beli cermin mata baru (sebab cermin mata hilang tak tau letak mana yg sampai skg tak jumpa). Punya banyak akak try...konon nak buat bingkai yg tgh in lah konon nya. bila letak kat muka Nampak cam tak kena...berkali2 cuba rasa tak ok jugak. Sudahnya belilah bingkai yg oldscool style...yg biasa ngan muka...hehehehhee...

LYAfrina said...

Setuju y bab cermin mata tu.. Better pilih cermin y bkualiti..tp klo ada rezeki lbh..blh j trs ambk bingkai y tahan.. Tp klo mhl sbb trending
.syg jgk kan..

Hehehe..byk wishlist tu.. Kebaya kelepek tu mmg feberet lya dr dlu tau.. Last year pom ada buat kebaya tu..thn ni igt nk buat jgk..rsa mcm klasik sgt..

Bju warda mmg tgh trending skarang ni..tp lya xde beli pom..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...