Tuesday, July 25, 2017

Kurung Moden Cotton ... OOTD ke ni? ^__^

Gara-gara tukang jahit dah tak nak terima kain pasang, gigih le usha2 baju siap yang simple, comel tapi murah!

Pada mulanya kite dah reda, pasrah, baju raya tak de ... pakai je baju yang ada. Reda dalam paksa, hahha. Tup tup member cerita ada ig kurung moden cotton yang best!

Kurung moden cotton daripada Karabum Fabulous!


OOTD le sangatt! ;-))


Pelbagai size, dari yang kecik molek, sampai la yang besar comel. Yang best, potongannya cantik, corak cotton yang comel-comel, harga berpatutan (sepasang tak sampai seratus pun), dan cottonnya bukan jenis yang renyuk sangat tu.

Suka cotton? Bolehlah terjah kedainya di

Tingkat 2-186,
Plaza Idaman,
Jalan 6/21 D,
Gombak 53100 KL

Mon: Closed!

ig: karabum.fabulous

Saya risau nk shopping baju online, nak kena pergi try jugak. So, dah tengok design di ig, Ramadan hari tu, terus terjah kedainya.

Mak oiii, panjang beratur nak masuk kedainya. Tak sangka ramai peminat cotton ni, atau kes diaorang ni sama mcm saya, tak de baju raya nak pakai? Hahaha. Suka2 je tuduh org macam2 ;-))

Gigih kite beratur, nasib baik le ada size dan ia sangat menepati citarasa saya yang memang suka cotton; simple, nice giteww ;-))
#sayasukacotton



Dua pasang-cukuplah untuk raya kedua dan raya ketiga ;-))

Raya pertama kite pakai batik (crepe) - bukan baju baru pun, dah pakai masa kenduri adik ipar awal tahun! ;-))



7 comments:

norhidana miswan said...

cun corak dua2 baju tuh... kain cotton mmg selalu corak kecik2 comel2 gitu kan

skrg ni semua ada, baju siap pun dh mcm2... harga pun reasonable tak mahal sgt lah

mama tisya said...

bli yg readymade lg murah sbb skarng bli kain apsang pn bole tahan mahal pastu nk antar tailor lg kn...kita pn xpernh bli bj online sbb riso size tk ngam tp dieyana slim ok je bli online tp mmg lg syok kalo dpt p kedai and test kn

Iela Fazielah said...

cantik bajunya...tp diayana kurus..xrisau nak bl baju siap..ila berisi...kang bahu ok dada ketat...dada ok bahu menggeleber pulak...

- dieyana - said...

norhidana- ha..ok lah..simple..

- dieyana - said...

mama tisya-diana pyh sikit kalau baju siap ni, sebab size tak kena, bdn ok, bahu jatuh...kdg2 size s tu dh kecik, tp bila try kat bdn, masih lagi besar..itu yg suka tempah... slim pun pyh juga amy.. ada je yg tk kena

- dieyana - said...

iela, ha..boleh tahan, simple, tak over.. org kurus pun pyh size juga iela...ada je yang tk kena..bahu jatuh, tgn labuh bla bla ;-))

mek da ©™ said...

cantik-cantik bajunya hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...