Tuesday, October 17, 2017

Boat Noodle di Melawati Mall

Demi menjaga hati anak-anak kita yang semakin hari semakin besar, semakin mengerti dan kadang-kadang mudah tersinggung, sebagai mama dan papa, sesekali kita gembirakan dan tunaikanlah keinginan mereka selagi kita mampu, kan!  Keinginan mereka bukanlah besar mana pun, minta makan, minta nak main, itulah budak2, bukannya selalu pun, sesekali. Tapi, tidaklah selalu kita iyakan aje permintaan anak-anak, contohnya, pada hari yang istimewa, (hari lahir, hari raya, dsbnya) insya-Allah, kita boleh tunaikan. Cuma lambat dengan cepat je mama dan papa tunaikan. ^___^

Kebetulan, dah lama tak keluar sama-sama macam ni, mama iyakan aje permintaan Iman. Smile! ;-))
 
Dan, bila Iman minta Boat Noodle, katanya, "Iman teringin nk makan Boat Noodle macam kita makan hari tu, mama." (pertama kali makan di Sunway Putra Mall), dan mama pun teringin nak ulang Roti Sangkaya yang sedap, gebu gebas tu, suami dan anak2 yang lain okey aje, lalu, Boat Noodle menjadi pilihan makan kami di Melawati Mall!
 
 
Kami order simple2 je....
 
Harga noodle dah naik, dari 1.90 ke 2.01 hiihihi
 
 
Sangkaya pilihan mama dan papa.
 

 
Nasib baik mu baik, cik kembar, dapat buku colour, diam lah sekejap. Tapi colour tak de, belasah je dengan pensel kat meja tu ;-))
 
 
Ayam goreng untuk cik kembar-tak sempat snap ;-))
 


Mama kalau swafoto (selfie), memang fail! Hahahha. Tak pe lah, yang penting nampak iman menyengih dapat boat noodle ;-))

 

7 comments:

mama tisya said...

tu la dh naik rege skarang tp sbb sedap mkn juga la...sangkaya fav

norhidana miswan said...

sorang 1 mangkuk je ke? kalau aiyan tu mau tak ckp 1 mangkuk, udahla skit je hehehe...

si kembar dpt bt aktiviti dh hepi sgt dh tu yek

- dieyana - said...

mamatisya-ha kan, tapi sebab ank nk mkn, ikutkan aje

norhidana-hahah, iman 2 mngkuk, wafiy 2 mangkuk, itupun tk habis sbb noodle dia liat..huhu, mama jugak kena telan ;-))

Nabila Syifa said...

Teringin gak

eynda said...

Tak pernah makan kat Boat Noodle... sampai harga pun dah naik hehe... teringin sangkaya tu sebenarnya... bila2 kena try jugak ni...

LYAfrina said...

Sedapnya.. Lya pnh mkn boat noodle..tp y caw sara thai punya...cannot go..sbb manis sgt😣. Lps ni kna try y boat noodle betul² pya

mek da ©™ said...

Teh beng satu hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...