Thursday, August 6, 2009

Semalam



Salam.
4 Ogos 2009 lalu, aku ke Auditorium Muzium Negara mengikuti forum sempena minggu penyusuan ibu sedunia dengan member pengepam tegar..mamazarin..:-)) Tiga orang panel mebincangkan kepentingan susu ibu-Puan Che Aini, seorang ustaz, dan seorang Tuan Haji...(lupa pulak nk catat namanye...)...dapat le ilmu n pengetahuan pasal susu ibu nih. Bagi aku, sejam mana cukup nak bincang panjang lebar pasal SI nih..tapi sedikit sebanyak...dapat le jugak... Aku tengok, ada gak yang tidur....borak2..ermmm..aku tk tau kenapa, mungkin nagntuk sgt, semlm tk tidur, atau tak minat, atau dah tau semua pasal SI(terer la kot)...ntah..aku tk pasti...Kebanyakan yg datang, ibu2 mengandung, nurse, student perubatan, doktor2, ibu menyusu aku tk pasti berapa kerat....
Dan seperti biasa, beg itam ku, sentiasa ku bawak...begitu jugak ngan mamazarin...lps abis je forum tuh, berhenti minum. Tapi..aku n mamazarin...mula gelisah, nk cari tempat/bilik yg boleh mengurangkan kesakitan(dh lari masa dikk...). Dan mamazarin mainkan peranan, ayat lebih kurang cam ni lah<
Mamazarin: Nak tanya, ada tak bilik/surau ke, kami nak ngepam nih..
Pempuan (ajk forum): Ermmm...? Kat dlm pun bleh, guna letrik ke manual?(dengan suara yg agak "menyengik')
Kami dah mcm geram...Aku kat tepi dah rasa nk tumbuk aje muka dia...muka dah le cam sombong
Pempuan tu sambung lagi...: saya just pakai tgn je. Tak reti pakai tangan ke? (mcm bangga aje)
Mamazarin: Tak de ke surau?
Dia tunjuk...tapi mcm nak tak nak aje ...kami pun berlalu..sambil membebel...cari surau...jauh betul...
Kata "Say Yes to BF", wat forum mcm nih, tapi tk mesra langsung! Tak reti hormat orang...ckp meninggi...suruh pakai tgn la..suh wat kat dlm dewan la..apa jenis org la! Masing2 ada cara ngepam...takkan la kami nak wat kat dlm dewan tuh....lain le kalu guna Freestyle...ehem...2012 ka?ahahhah..
Apa2 pun...aku bg le 4 bintang utk forum tu...n utk pempuan tuh, jgn la mcm tu...lain kali mesra sikit..tk bnyk pun sikit...(Aku pun tk reti nak peramah ngan orang...tapi kalu org tanya...ada la jugak keperamahanku tu..walaupun dibuat2..ehheh)..

2 comments:

idazs said...

haaaa...btl2...mmg nak kene penampar je pompuan tu...lainla kalu dewan tu x penuh..leh la pam kat blakang...ni org penuh...apa punye org la..mmg x mesra langsung....freestyle??yup 2012...misi tercapai....

- dieyana - said...

insya-Allah...2012...Tunggu...:-))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...