Wednesday, March 24, 2010

"Bekerja Keras!"


Pukul 9 pagi-bertolak ke PWTC, bertugas utk Majlis Jom Kenali SN di ruang legar pentas utama. Walaupun bertugas di luar, ku tidak lupa membawa cooler bag, dgn harapan, ku akan curi2 masa di sana demi bekalan Wafiy, dan dgn harapan ada tempat yg sesuai. Sampai2 di PWTC, kami mengambil tempat di belakang pentas untuk meletak door gift utk diberi kepada tetamu yg hadir nanti. Dan, yang paling best n syukur alhamdulillah, tidak jauh dr tempat kami duduk, ada sebuah bilik kosong kecil perempuan. Salah seorang petugas gerai pesta buku mengatakan itu tempat persalinan. Alhamdulillah, lepas ni aku akan gunakan bilik tersebut.

Tengok jam, pukul 10.15, sebelum majlis berlangsung pukul 11, cepat2 aku ke bilik tersebut. Dan, petugas gerai (pelukis komik) berhampiran bilik tersebut, lantas mengoferkan aku kerusi, mungkin dia memahami 'tugas' aku di bilik kecil itu apabila melihat cooler bag aku tu.

Dengan confidennya aku membuka cooler bag, jeng jeng...tup tup salah satu spare part yg paling penting terlupa bawa! Uwaaaa...dh menggelabah, cari2 kat celah beg, tk de jugak, sah tertinggal dlm strilizer yg baru pg tadi aku kelam kabut mengstreliskan pam..huuhu. Dengan sedaya upaya + nak cepat, cret cret cret....adui....jari jemari terasa sakit n lenguh2 belakang. Terpaksa gak le...dalam pada nak cepat, aku hanya dpt kumpul 3oz aje. Ermmmm, sabar aje lah, aku mengalah n keluar, dgn harapan akan sambung di opis lps abis majlis kul 12 nanti.

Pukul 1.30 balik opis, makan nasi, sambung lagi sesi ke-2, jari jemari jugak la...dapat la 4 oz....aiyaa...baru 7 oz, nampak gaya petang ni kena "BEKERJA KERAS" lagi la......

6 comments:

- Suraya - said...

kena belajarlah nampaknya gunakan tangan pula....hehehehe

~ Ida ~ said...

yeahh!!....go mummy go....

- dieyana - said...

suraya-penah guna tgn sebelum guna avent ni...mmg sakit n tergesa2 (peruntukan masa kena lebih la kalau guna tgn)

k.ida-ye..semangat mesti kuat!-kena bertahan sampai wafiy 2 tahun, dpt le "ijazah". Insya-Allah, moga Tuhan memakbulkan doa n harapan sy.

ibudhani said...

aduss...sy pn penah ttinggal valve...alih2 pakai tgn..kira caiyok la tu dieyana dpt bnyk la tu... kamis aritu try pakai tgn mase kat umah.. hasilnye dpt 2.5oz lebey xsampai 3oz..tupun dh dekat sejam...

harus bekerja keras!!!! caiyok2x....

IDAZS said...

bagus...semangat! semangat!

aritu saya pam dalam bas masa mak kak ti meninggal tu...
terhingguk-hingguk... hehehhehe

- dieyana - said...

ibudhani, heheh, ye lah, kena kuat semangat. ok la tu, dpt 2.5 oz, satu jam? fuh, sakit badan kan.

ida-dlm bas pun dlm bas lah, janji pam...ihik....bagus!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...