Friday, March 15, 2013

Hasrat Terlaksana (2012)

Benda yang saya nak sebelum ni, akhirnya tercapai. Alhamdulillah, syukur atas rezeki Allah Taala,  Tq untuk suami kerana tolong tambah2 modalnya... Gigih tau kumpul duit utk dapatkan semua ni+duit bonus+suami yang top-up ;-)

1) Ini hasrat masa anak kedua lagi. Katanya, dpt ank ketiga nanti, nak tukar pam. Apabila disahkan kembar, lagilah meronta2 nak FS. Saya beli dgn littlecaliphheaven, harga promosi, RM 1550 full set ... dan dapat storage bottle brand littlecaliphheaven dgn harga diskaun. Masa tu saya pantang kat kampung, suami yang tolong belikan.
 


2) Stroler Maclaren. Pada mulanya kami nak beli stroler guna duit yang org bagi kat kembar. Tapi rasa syg pula nk guna duit kembar, so duit yang org bagi saya buka akaun tabung haji utk kembar. Saya dan suami sanggup kongsi duit bonus  beli Maclaren nih-apabila dilipat, muat utk bonet myvee yg kecik tu!. 

Beli time Year End Sale, diskaun 20%. Asalnya, nk beli  satu stroler single je, sbb Sweet Cherry Wafiy masih elok, jarang2 guna. Tapi bila pikir panjang, takkan nk tolak dua stroler, tak glemer la utk kembar ;-) kembar glemer, mak pun glemer sama kan! ^_^ Sekarang, Sweet Cherry yg ada tu tersadai ... masih elok/baru-kalau ada saper nak, saya jual dgn separuh harga. Mau? ;-)) 

3) Peti lama (satu pintu) tempat ais dah kurang  beku, kami putuskan beli deep freezer. Masa pantang di kampung, stok kembar mmng tk muat waima peti 2 pintu. Alang2, beli ajelah deep freezer (DF),  biarlah betul2 menjayakan misi breastfeeding! DF ini pun suami yang pergi survey n beli, masa tu saya pantang kat kg -  Elba-RM 600 di Senheng.
 


4) Car seat Sweet Cherry - bukan saja impian tapi memang keperluan utk kembar, kemudahan utk kami hantar dia ke rumah pengasuh.(sudah dapat stroler n car seat)

3 comments:

ceywie said...

bestnyo baby kembar, macey2 dapat. tak po keluar modal banyok utk baby kita key. alah membeli menang memakai org kato. semoga diana ngan suami bertambah rezeki lagi, in sha Allah. ;-)

Aida Salleh said...

semua untuk si kembar ya dik....bagusnya...semoga rezeki korang berdua bertambah-tambah lagi selepas ni. insyaallah...

Iela Fazielah said...

Alhamdulillah..semua dpt dicapai... Pd ila bl brg berkualiti w/pun mahal..tp berbaloi... Ila pun ms bl brg aritu semua tong2 jugak.. Cuma ila byr lbh sikit le... Hihi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...