Wednesday, May 29, 2013

Suka Makan? ;-)

Mood: Makan, makanan.... ^__^
 

Beli wedges brand Simplot-goreng, letak sos 'kuning' (beli serbuk, just tambah air panas-kacau),mayonis, sos cili-ala ceezy wedges kfc la tu...;-)



Oblong (betul ke eja?)-daging kambing (saya laki bini, iman, wafiy, suka daging kambing!)-beli gerai-RM 5.50



Cheese tart blueberi K.Aida Salleh) (member opis) -suka sgt! Anak2 pun! Tq K.Aida!
 


Kek coklat lembap K.Lim-kat opis -RM 8 satu bekas


 
 
Mc-Chicken-pilihan saya kalau pergi McD!
 

12 comments:

Ummu Madihah said...

Salam Dieyana,

Baru lepas makan tapi kecur lagi air liur tengokkan foto yg dihidangkan! Sos dijon/kuning tu ada yg serbuk eh?? Mak Aji takut sikit nak beli yg dalam botol sebab takut terbeli yg dibubuh white wine vinegar - walau cuka tapi ada sebut wine tu macam seramlah pulak! Apa ke namanya serbuk ni ya? Buatan tempatan? Terliur cheese tart Aida ni, gerenti sedap punya! Kek coklat Kak Lim, feveret anak2 tu, tu yg miss shopping kat opis tu!

- dieyana - said...

ummu madihah-mak aji, ya, saya beli serbuk, orang tempatan yang buat-plastiknya cerah putih...halal ditulisnya, rm 11 satu paket, hanya kacau dgn air panas. he3, mai le opis jalan2, sambil soping roti/kek k.lim..;-)
ha, sedap cis tat k.aida nih..dlm ada jem blueberi

Masya said...

terliur dibuatnya.. gambar yg pertama tu...

Ummu Madihah said...

Salam Dieyana,

Nak kena gi cari kat kedai ni serbuk kuning ni! Orang pencen ni macam segan je kalau saja2 nak tunjuk muka kat opis tu, nanti ada pulak org x suka, nyibuk je org pencen ni!

Aida Salleh said...

dik, akak pun suka makan...tapi skg sebelum makan kena kira2 dulu ...huhuhuuu....umur dah makin meningkat dengan saiz badan macam akak ni kalau tak jaga alamat penyakit hinggap lah nanti...so tahan lah selera. selalu pujuk hati dengan kata-kata 'ala dulu kan aku dah selalu makan. sedap kat tekak kejab jer...nanti kalau sakit aku yg susah'...heheheh....tapi sesekali kalau teringin sangat aku makan jugak....:-)

- dieyana - said...

masya-he3, maaf kalau buat awk terliur, so apa lagi? mari kita mkn ceezy wedges beramai2..;-))

IDAZS said...

sedapnya..paling terliur tgk cheese tart tu..

kak aida salleh...nak order jugak!

- dieyana - said...

ummu madihah, sesekali dtg, orang suka+rindu..kalau hari2....pun org suka....;-))

- dieyana - said...

k.aida-betul tu kak, saya setuju (tapi kalau dh teringin, tk ingat apa dah..he3)uhuk, saya pun sebnrnya kena jaga mkn....org kurus jgn disangka "belasah aje," betul tak kak? hik3, sesekali boleh lah...

ceywie ku said...

mama diey ni, makan banyak mana pun tetap selim melim jugak. ada rahsia ker diey, kongsi la kat saya ni. ;-)

Iela Fazielah said...

Semuanya menggiurkan.. Murah kek moise tu br rm 8. . Kat opis ila mahal sikit rm10....

Alin Marlini said...

Enak2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...