Wednesday, April 4, 2012

Nikmatnya Duha ... Insya-Allah

Dah lama saya dengar lagu ni pagi-pagi kat IKIM.FM, tapi tak tahu siapa yang nyanyi/tajuk lagunya, kemudian baru-baru ini tertengok kat TV al-Hijrah, tajuknya, Doa Duha, nyanyian kumpulan UNIC. Terus saya google cari lagu dan liriknya sekali. Part yang bahasa Melayu tu, betul2 menyentuh perasaan saya. Jom, hayati liriknya. Kalau nak dengar lagunya, boleh layari youtube ... tak boleh nak masuk la you tube kat sini ... opis ai dah sekat youtube! :-(

Doa Duha
Album : Hijrah
Munsyid : UNIC
http://liriknasyid.com

Ya Allah sesungguhnya waktu duha itu duha-Mu
Kecantikannya kecantikan-Mu...Keindahannya keindahan-Mu
Kekuatannya kekuatan-Mu...Kekuasaannya kekuasaan-Mu
Perlindungannya perlindungan-Mu...

Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi keluarkanlah...Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah...Jika jauh dekatkanlah

Berkat waktu duha
Kecantikan-Mu keindahan-Mu kekuatan-Mu kekuasaan-Mu
Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada
hamba-hamba-Mu yang soleh
Lagu : Bazli UNIC
Lirik : Bazli UNIC
Hakcipta : UNIC Records.
***(Jom kita Duha, tak dapat buat tiap-tiap hari, buat setakat yang ' termampu' (ore kato, buat slow2 ^_^) , insya-Allah, bila lama-lama, akan 'jatuh cinta' dgn Duha. Insya-Allah rasa sedap/nikmat Duha itu akan dirasai apabila kita betul-betul ikhlas mengerjakannya. Kalau makan makanan feveret kita, puas juga kan, paling tidak, sakit perut, sebab terlebih makan. ^_^ Tapi Duha, insya-Allah, 'kesedapannya' tidak dapat dibayangkan ... sejuk perut ibu mengandung...:-)) Semoga Allah Taala sentiasa memberi jalan dan petunjuk untuk kita menuju ke jalan yang benar, insya-Allah).

4 comments:

Qhaifa Nur said...

insya allah...
melodinya menyentuh hati.......

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

insyaALLAH...moga lepas2 ni rajin!!!!

Puteri Satu said...

good info.. :)

- Suraya - said...

betul tu... mula2 sedikit lama2 jadi banyak.. alhamdulillah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...