Wednesday, December 2, 2015

Madre Collection dan Mi Tarik Warisan Asli di Bangi Sentral

**Eh terpanjang pula tajuk entri. Macam tu lah kalau dah entri dua dalam satu ;-))
 
Ahad baru-baru ini ke Madre Collection, nak tengok kasut/sandal, tak mahu beli online, nak cuba sendiri kat kaki, baru puas hati.  Tengok kat FB, sandalnya nampak kemas dan simple - macam menarik! Kebetulan kasut kerja teruk sangat dah ni. Sebelum tu dah ke Sogo dengan member, dalam beratus2 jenis kasut, tak de yang yang  berkenan. Ada satu macam berkenan juga (yang penting sesuai kat kaki n selesa dipakai), tak de saiz pula. Itu lah masalah besar bila saya memilih kasut/sandal, terutama yang nak dipakai untuk bekerja. Okey, bai bai Sogo!
 
Madre Collection yang saya pergi ni kat Bangi Sentral. Jenuh kami cari kedai, guna waze pun tak menjadi! Hahah! Maklum, pertama kali ke Bangi Sentral. Kebetulan Madre buat sale, sambil2 pusing Bangi Sentral, apa salahnya kan! Suami pun setuju je, bila diajak tengok kasut, berbunga2 hati mak bila suami okey. Ha, macam ni la, sporting! Tak shopping tk pe, yang penting ambik angin luar. Ek eleh angin luar la sangat kan! ^__^

 
Berkenan warna  ni, tapi tak de stok!
 
 
Masa pergi tu org tak ramai, last day sale. Erm ... banyak yang tk sesuai kat kaki, ada satu berkenan, tapi size dah habis, hai hai bai bai je lah!
 
 




 
Warna hitam je ada, tapi tak de size pula!
 
 
 
 
Cantik, tapi tak sesuai kat kaki saya! :-((
 
 
Dan, saya agak kecewa juga sebab kebanyakan yang saya try, kurang/tidak selesa. Atau, sebab kaki saya kecik, tak sesuai kot? Ermmm, tak mau komen panjang2. Uols yang berminat, boleh pergi sendiri, tengok dan cuba sendiri, barulah puas hati, mana tau okey kat kaki uols. Lain orang, lain cita rasa! Peace yo smile! ;-)) 
 
 
FB: Madre Collection

Tak suka bila time nak shopping kasut/sandal ni. Pening tau!
Sebelum balik jom makan dulu, perut dah lapar sangat ni, kasut tk dapat, lapar yang dapat ^__^
Paling dekat dengan Madre tu, ada mi tarik, ha bolehlah ni....



Mama punya! Sedap sayurnya, manis dan rangup!


 
Abang Iman kena paksa bergambar! Ha, dah, jangan nak jegil-jegil mata yang dah memang besar tu! Hahhah!
 


Papa punya, kambing daaa!
 


Untuk Wafiy dan cik kembar, kongsi bertiga, banyak nasiknya!
 

Hui, macam2 butik kat Bangi Sentral tu kan, berpinar2 biji mata. Itu pun tengok dari dalam kereta tu, mata terkebil2, lepas tu migrain hahha!

Nasib baik tengok dari dalam kereta je, kiranya keadaan masih terkawal. Dari jauh tengok nama2 butik kat situ, kebanyakannya butik2 online yang tersohor juga!
 


Okey, last daripada kami, Abang Iman dah satu kepala dengan papa nya, tak mau bergambar. Nasib la yang tiga ni masih menyokong mama ^__^ 

Alhamdulillah, tak de rezeki kasut, ada rezeki mi tarik ;-)) Alhamdulillah....

 



8 comments:

Rizziela said...

dah dekat dengan office sy tu :D

- dieyana - said...

rizziela-oo ye ke...seronok la sopim2 ya ;-))

LYAfrina said...

xpelah x beli..leh cuci mata pom puas hati..

nmpk sedap mee tu

- dieyana - said...

lyafrina..
ha kan.. hiih

tiga lalat said...

sonoknyer ., ;p

wahida said...

saya pun jenis susah nak carik kasut...bila ada yg berkenan mesti takde saiz pulak....grrr...
sebab tu saya tak boleh beli kasut secara online, pernah beli online, tak muat pulak...nak kena gi kedai jugak acu betul2 kat kaki baru ok...huhu...
first pic kasut tu cantik sangat kaler tu!

mee tarik tak pernah try lagi...nampak sedapnya la hai...

Iela Fazielah said...

ila pun xpernah smapai bangi central..lalu ada la 2-3 kali.... mcm sedap je mee tu

hhidayah said...

Ala..sayangnya xde stok,nice wedges!Mi tarik pn nampak sedap..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...