Friday, March 24, 2017

Johnny's di AEON Alpha Angle, Wangsa Maju

Rabu, cuti. Plan, nak makan steamboat-nasi goreng Johnnys,  sedap katanya. http://dieyana78.blogspot.my/2017/03/sedap-ke-nasi-goreng-johnnys.html
Jom kite cuba! Alang-alang cik kembar kat day care, kita nikmati Johnnys ... chill. Jangan salah faham, kita bukan tak adil untuk anak-anak, ada masa2 kita tak boleh bawak si kecik, haruslah dia merenyam kat Johnnys tu, tercelup2 periuk panas, kau! Tapi kita akan ganti balik untuk cik kembar. Insya-Allah, Sabtu/Ahad, kita bawak semua anak2, kita ikut menu pilihan cik kembar. Dan, cik kembar, haruslah memilih kfc ;-))  
 
Sekarang ni pun, Iman n Wafiy dah tak nak ikut kami keluar, lebih suka kat rumah. Kalau beli barang dapur, cik kembar je nak ikut. Tengoklah, cik kembar besar besok, tak mau juga ikut kami. (Tetiba teringat artikel "Anak-anak Hanya Rapat dengan Ibu Bapa Sehingga Umur 12 Tahun!) Kalau boleh kita nak anak-anak rapat dengan kita untuk selama-lamanya, ye kan?!
 
 
Iman n Wafiy
 
 
 
 
Kita ambik menu A (dua orang), satu nasi goreng cendawan. Anak-anak tak mau ns goreng, 'sayur' banyak katanya. Saya n suami je makan, sedap weih! Memang selera saya. Ditambah sambal belacan nya yang manis2 pedas.
 
 
Nampak biasa, tapi bagi saya, ia sedap! ;-))
 
Alhamdulillah, cukup untuk kami berempat, licin dan kenyang! ^_^
 
 
 
Puas hati set steamboat dua orang, nasi goreng, air 4 gelas + service charge=RM 70.
 
Akhirnya, dapat juga merasa steamboat Johnnys + nasi gorengnya! Orang lain dah lama makan Johnnys, kite baru nak merasa. Dulu tak mau, sekarang baru teringin ;-))

8 comments:

mama tisya said...

mmg slalu juga mkn kt johnny's nk2 kalo ujan mmg syok layan steamboat tp ank dara mmg suka pineapple fried rice stiap kali mknsini kalo tk order set steamboat la... pastu order bbq chicken wing..dessert waterchestnut

- dieyana - said...

mama tisya-hr tu nmpk juga water chesnut tu, mcm sdp, lain kali lah pulok try order desert.

norhidana miswan said...

mmg layan kalau mkn stimboat di johnnys nih, paling suke kuah cicah nya yg manis2 pds tuh...
kadang hirup kuah tu lebih2 skit dh rasa kenyang...

dia punya ns grg bt masa ni semua dh pnh try n sume sedap2 belaka...
dessert dia wajib try... paling best mix dessert

- dieyana - said...

norhidana-lain kali nak try desert2 dia yang nmpk sedap tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

serius ila lum pernah masuk jonny..haha..kesian betul..

Nour Adieb said...

x prnh try lg maan d johnny's ni. tapi tgk gambar makanan nmpk sodap ��

Iela Fazielah said...

johnnys mmg sedap.. harga pun berpatutan... tp skrg ila lebih suka mkn kat seoul garden tp mahal..haha..tp mkn puas sbb boleh tambah berkali2

LYAfrina said...

Bestnya..pnh mkn skali j kat sini beberapa thn lps.. tetiba trsa nk ngeteh plok bila tgk n3 ni,, dh lupa rsanya mcmana dlu2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...