Wednesday, February 24, 2016

Lemau Badan Tak Zumba! ;-))

Amboi, tajuk bukan main! Tak de lah, sebenarnya rindu kat kawan-kawan 'sezumba' ... Fitsisters Group
 
Gian nak melompat! Melompat sorang-sorang tak best, nak juga melompat ramai2! Tengok kawan sebelah melompat tinggi, tak nak kalah, nak tinggi juga, lepas tu terpeleot! ^___^ Moralnya, jadilah diri sendiri, buat ikut kemampuan masing-masing. Yang penting, hepi!
 
Serius, badan pun lemau semacam ni ... hampir dua minggu tak g kelas.
 
Balik kerja, lewat sampai rumah, penat, makan anak2 tk siap, rumah tunggang langgang, mana sanggup nak keluar zumba dgn keadaan macam tu kan!
 
Sekarang cik kembar pula tak sihat, pagi petang ulang alik ambik gas kat pusrawi (nebulizer)
 
Bila semua sihat, kita sambung zumba balik! Weihuuuuuuuuuu...
 
 
Dua Instruktor Zumba yang best - kecik comey, bila beraksi, mak oii, tak dan nafas akak tau! ^__^
 

Jom, nak sihat, gembira, kita zumba di sini:
 
Metabolixtreme Gym & Fitness
Sunway Batu Caves,
Batu Caves Selangor.
 
Perempuan Sahaja ... Studio Tertutup!
Waktu: 9.30-10.30 malam
 
Walk in: RM 10
Trial for 3 classes: RM 30
Member: RM 110
 
Isnin-Aerodance
Rabu -Zumba
Jumaat -Zumba

 
Inilah masa nak bersosial secara sihat kan. Kat rumah rutin kita sebagai isteri, lipat kain, basuh baju, layan anak-anak, suami etc...  Kena juga luangkan masa untuk kita orang perempuan nak bersosial, tapi secara sihat tau! Ingat laki, anak-anak kat rumah tu ... ingat, bila dah suami izinkan keluar, gunakan ruang ini sebaik mungkin, jaga maruah suami, eh membebel pulok! ^__^ #ingatandirisendiri
Jom Zumba ... nak gembira, hilangkan tension2,  katanya ... lalalalala! ;-))
 
 
 
Berlambak gambar kat galeri ni ha.. setelah ditapis2 cukup yang ini saja disiarkan ;-)) Apa tak berlambaknya, lepas kelas, bergambar, itu belum masuk yang berselfi bagai, uols memang best!
 
 
 
 
Kawan-kawan kepala pengat yang best ... we love Fitsisters!
 
 

Oh no no, tudung hijau tu nenek kebayan eh? Wakaka!
 


Smile!
 

19 comments:

IDAZS said...

syoknya kalau dapat berzumba secara konsistenkan :)

- dieyana - said...

ha kan..hari tu kak konsisten jugak..semenjak dua menjak ni dh tk konsisten..:-((

Qhaifa Nur said...

Teringin nk brzumba..seronoknya kan

Daddy Ziyyad said...

memang betul, exercise is fun when we do in group, with friends...saya ada mesin senaman kat rumah, most of the time jadi tukun aja...hahahaha...Tapi bila gi gym, semau mesin saya guna, sebab teruja tgk kawan2 & org lain bersenam

mama tisya said...

sronok berzumba

aizamia3 said...

Lagi bersemangat bila ada geng kan.. ;)

Sue Abd Aziz said...

Syoknya ada geng. Lagi bersemangat nak sihat deh.

- dieyana - said...

Qhaifa nur-ha seronok, sekali terjebak, mesti best!

- dieyana - said...

daddy ziyad-betul tu, biasa la, awal2 beli mmng bersemangat, lama2 lemau juga, tp tk pe, sekurang2nya ada alat di rumah, time lapang2 boleh guna, dan tk perlu ke gym. cuma kelebihan di gym, sambil bersenam, sambil jumpa kawan2

- dieyana - said...

mama tisya..ha'aa..hiihih

- dieyana - said...

aizamia-ha..bersemangat, ;-))

- dieyana - said...

sue abd Aziz, ha, awal2 dulu, tk de geng pun, terjah je sorang2...dh lama kat sana, baru jumpa kawan2 satu kepala..nak2 ramai kelantanese pulok..hahah riuh!

sumysya said...

wow bestnya dpt zumba..tingin nak gi tp x de org jaga anak..huhuhu

Husna Rahman said...

bestnya berzumba reramai.. nak jgk berzumba tp masa xde n geng pun xde...huhu

Aida Salleh said...

Zumba ni antara fitness activities yang akak tak berapa nak boleh ikut...Suruh angkat besi akak ok lagi jangan soh zumba ke pocho2 ker....memang ke laut...try gak berapa kali tapi mm,g tak kena ngan jiwa...hihihihiii...

LYAfrina said...

bila dh tbiasa, klo kt tinggalakn mmg akn jd lemau... bgus utk ksihatan ni..

Nabila Syifa said...

rajin berzumba..happening you all

Cho Zila said...

jeles akak tengok orang berzumbani.. akakni entah bila nak mulanyer entahler...

Iela Fazielah said...

amboi..bestnyer...jeles ila

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...