Wednesday, December 16, 2009

Rumah Persekutuan, Morib, Selangor.

Salam....

Hari ni baru ada mood nak update blog, semalam kepala agak pusing disebabkan virus selesema yang mengganggu. Alhamdulillah, hari ni beransur pulih, dan mood sedikit ceria, kawan2 sekelilingku pun aku tgk agak ceria, terutama Aleeya, maklum le, nak balik kampung. Ala, tau la awk nak cuti lama ... dan aku pulak cuti tinggal seposen aje...:-)) Aduhai...
Apa-apa pun, entri kali nih, fasal percutian kami di Rumah Persekutuan, Morib, Selangor. Sabtu lepas, famili aku dari kampung datang untuk menghabiskan cuti sekolah. Dan, Ahad kami bertolak ke Morib. Di sana, kami menginap di Rumah Persekutuan - boleh tahan la. Pantai Morib biasa2 sajer, tak teruja sgt untuk mandi pantai, walaupun aku tgk, ada jugak yg mandi pantai dgn keadaan pantainya biasa2 saja. Apa yg penting, rumah yg kami menginap, amat selesa. Aktiviti kami di sana, hanya makan2...ahhaha...borak2...okey la tu. Kami ke sana hanya untuk berehat. Tapi gambar makan2 kami tk snap, sbb masing2 sibuk menikmati makanan, tak kuasa eh nk snap gambar ms tu..:-))
Kita layan aje beberapa keping gambar yang ada nih.

Mama yang sedikit sengal-main buaian

Kat sana Iman dan sepupu2nya, tak reti nak duduk diam, berkejar-kejaran, diam bila time tidur aje. Along n Angah (anak kakak), aktivitinya, tengok tv aje..astro ceria..dua beradik ni bukan selalu jumpa, time cuti sekolah ni lah, baru dapat bermesra. Sorang di timur, sorang di barat, entah bila akan duduk bersama, aku pun tak tau. Wafiy pula asyik berdukung dengan cik sue nya. Adik aku yang bongsu tu memang rajin berdukung2 nih. Dan, kami kaum perempuan, kejap2 masuk dapur, menyediakan makanan untuk bapa2 dan anak2...ehhehe.

Bergambar kenangan sebelum bertolak balik



Wafiy dah start nak ngamuk



Ba n menantunya....




3 comments:

~ IDA ~ said...

hi Diana...lama x jumpa..hihi..Wah! bercuti di Morib ye.. mcm best je tmpt tu..ada taman mainan lagi..sesuai untuk percutian keluarga kan..
lahai Diana..berat awak tu sama berat dgn Julia..so masih sesuai lagi nak berbuai kat situ...ahaks..

- dieyana - said...

hai kak...ye la,,lama tk jupe, sjk akak pindh bhgn...sesekali naik buaian, best!:-))

idazs said...

wohoooo...
bercuti di Morib yea...
best2....
comel je mama naik buai...
cam kanak-kanak riang! :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...