Tuesday, January 3, 2012

Salam Tahun Baharu 2012 =^__^=

Salam Tahun Baharu 2012, (03012012).


Alhamdulillah, melangkah lagi kita ke tahun baharu. 'Baru' ke 'Baharu'? Saya tahu ramai pakar bahasa di luar sana boleh jawab tentang 'baru' atau 'baharu' ni. Apa-apa pun, semoga 2012 menjanjikan kita sesuatu yang lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya. Saya? Erm, banyak yang perlu saya tingkatkan dan perbaiki diri, terutama. Semoga dipermudahkan-Nya. Amin. Umur meningkat, beban pun semakin bertambah. Betul ke? Walau apa pun, sama ada peroleh kejayaan, mahu pun dugaan yang perlu kita hadapi, semuanya ditentukan oleh Allah SWT, jika mendapat kejayaan, syukur Alhamdulillah, jika ujian yang melanda kita, tentunya ada hikmah di sebaliknya.


Maaf la ya, Dieyana bajet macam ustazah. ^__^ Lupakan, kalau nak yang betul2, nanti kita dengar ceramah agama dari ustaz/ustazah profesional ya. Rajin-rajin la kita ke surau/masjid, kalau berhalangan (mungkin yang ada anak kecik) boleh la dengar you tube, banyak sekarang ni ceramah2 best kat you tube, siapa tu, uztaz sohor loni, Ustaz Azhar Idrus....



Ha, ni ada calon ustazah pilihan 2012, calon aje pun, belum terpilih, dengar-dengarnya ore Pasir Mas. Belum kecoh kat mana-mana lagi. Kat blog Dieyana ni la satu-satunya. Jom kita tengok calon baru tu....


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


..


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


Kejap ye, ambik nafas!


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.




.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


..


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


..


.


.










Calon ustakjah nak g ceramah kat masjid mana tu? ^___^


Tapi sayang, calon ustakjah ni terpaksa direject! Sebab tak pakai sarung kaki. =^__^=


Sebenarnya, jubah tu Ba dan Ma beli untuk saya masa mereka di Makkah baru-baru ini. Kebetulan masa balik kampung tu, ada pula kenduri di rumah saudara, terus sarung jubah baru ke kenduri. Kemudian cepat2 bergambar ;-))


Sepersalinan Model of the Year itu ditaja oleh:


Jubah: from Makkah


Tudung: Butik Ariani


Handbag: LV (kredit from Along ... hikihkih)


Nangis mak, model korok mung! Heheheh


(Nota Dieyana: Sori uols, sebagai entri pertama 2012, tak perlu la serius2 kan ... cool beb! =^__^= Tapi dalam gurau senda, tetap terselit sesuatu yang serius. Insya-Allah, semoga kita semua di bawah lindungan-Nya. Amin)

13 comments:

NanieZara said...

huh...jenuh nak scroll kebawah..berpeluh gak ketiak neh eh..slmt tahun baru k.dieyana...

Hanis Azla said...

comelnya berjubah baru.. terus rasa teringin nak pakai jubah juga.. selamat tahun baru yer..

iizla said...

heheh..suspen jek!!

Cho Zila said...

selamat tahun baru... okler tu dapat hadiah dari tanah suci terus pakai... mesti sejuk hati yang mmemberi..

Farrah Hasna said...

wau..ustazah pilihan tahun 2012..slamat tahun baru!

Ummu Madihah said...

Selamat Tahun Baru juga utk adindaku. Wah, comey jubah! Pandai dia buat saspens ya!

- dieyana - said...

naniezara-hahah, aik, dlm opis pun peluh ketiak? =^__^= selamat thun baru nanie!

- dieyana - said...

k.hanis-heheh, sesekali berjubah ok kan...selamt tahun baru...

- dieyana - said...

izla-hahah....

- dieyana - said...
This comment has been removed by the author.
- dieyana - said...

cho zila-selamat tahun baru!

- dieyana - said...

farrah hasna-bukan 'ustazah', tapi 'ustakjah' hahah

- dieyana - said...

ummu madihah, selamat tahun baru kakanda...sesekali nak buat sapens utk mak aji..buleh gitu? heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...