Thursday, November 18, 2010

Eggless Chocolate Cake

Kek tanpa telur? Erm, tapi pernah terdengar juga kek tanpa telur ni. Tapi, kek nanti naikkah? Tak keras ke kek tu nanti? Malam Aidiladha, kucuba resepi ni (http://dapurcomelku.blogspot.com/search/label/KEK?updated-max=2010-05-20T08%3A08%3A00-07%3A00&max-results=20 Setiap bahan diikuti ku seratus peratus, cuma hiasan atas kek tu saja yg berlainan), lupa beli walnut! Ehhe, pakai je lah coklat rice yang sedia ada. Berdebar2 menunggu hasilnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Lembap, lembut, lemak=SEDAP!

--Alhamdulillah, menjadi, tapi keknya tidaklah naik membumbung seperti kek yang selalu kita buat, tidak terlalu tebal dan tidak terlalu nipis. Keknya pun lembut. Rupa2nya, yogurt yang dibubuh dalam kek itu adalah rahsia sebenarnya! Itu kata sepupuku yg agak mahir dalam bidang masak-memasak ni). Katanya, kek tanpa telur adalah biasa, tetapi yogurt itu lah yang menyebabkan kek menjadi lembut dan lembap. Rasanya juga lemak2. Dan, baking powder n soda, kek tersebut akan sedikit naik.

--Terima kasih ya dapurcomelku.blogspot.com atas resepi yang mudah dan sedap ni....!

10 comments:

ibudhani said...

ya Allah sedappp nye Diana.....terliurrrrrr

- dieyana - said...

ibudhani-masya-Allah, ha apa lagi, jom la try...hehe

~ Ida ~ said...

diana..k.ida dah lawat blog resepi tu..nak cuba juga la..selama ni harapkan kakak2 je buatkan..

- dieyana - said...

k.ida-ha, ye, resepinya mudah aje, sy memang suka tgk blog tu, resepinya best2. kalu ikut resepinya betul2, insya-Allah menjadi...

- Suraya - said...

wah macam bestnya..kek tu...nak cubalah..

Nanie-Izailani said...

pandai k.diana buat kek.nani pon suka kek coklet mcm ni lagi2 yg lembab2 tu...best!

- dieyana - said...

suraya-cubalah, sgt senang+sedap
nanie-mari la jalan rumah k.diana kalu nk makn..heheh..(makyong punya pasal, k.diana bleh buat..hahha)

IDAZS said...

wah..sedapnya..nak cuba juga la lps nie :)

- dieyana - said...

idazs-ha, cuba, hehhe

Nanie-Izailani said...

alahai..jln tu blh..tp masa jer tak tau bila...heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...