Wednesday, April 20, 2011

Naik LRT

Sabtu lepas suami berkursus di Port Dickson, jadi, kami 3 beranak beradik ke rumah kakak saya di Kelana Jaya. Bosan takut di rumah, baik la kami ke rumah kakak menghabiskan beras mu ... ehehhe.

Disebabkan pagi-pagi suami dah keluar rumah, jadi, kami naik lrt Star dan Putra, dari rumah ke Kelana Jaya.


Jom layan gambar dua beradik dalam lrt Putra....



Beg galas satu seorang ... mujurlah dua beradik tu elok/diam saja dalam lrt, orang pun tak ramai dalam tu, dapatlah kami tempat duduk.





"Letih' menunggu bila nak sampai.




Iman- dah beberapa kali naik lrt. Wafiy-ini kali pertama naik lrt.



12 comments:

MummyEcha said...

dulu saya selalu gak tumpang umah abg kat subang sbb takut dok umah sorang2 skrg dah berani sikit hehehehe.....kira 1st experience la untuk wafiy...so far x pernah bawa lagi ank dara tu naik lrt hehehehe......

Ila said...

faiz tak pernah lagi naik lrt..behaved jer diaorang ek

- dieyana - said...

mummyecha-ya, g rumah kakak/abang meriah sikit kan..heheh.
seronok budak2 naik lrt, kata wafiy, naik 'keretapi'..;-)

- dieyana - said...

ila-boleh la kalau nak try naik lrt, tapi hati2 kat stesen/dalam lrt... ha nasib baik la dua beradik tu baik aje...kalau tak, tak berani juga dieyana sorang2 nk handle 2 beradik tu..;_)

e.l.i.z.@ said...

menghabiskan beras ek ekekkekek

p/s: anak u umo brapa? (yg skull kt GA) my son tu, after 10hr p taman botani br dapat gambar tu hihih

~ Ida ~ said...

baiknya Iman dan Wafiy, x menyusah kan mama dia nak bawa jalan.
Tahniah juga pada dieyana sebab berjaya mengawal mereka sorang2....hehehe...bukan senang nak bawa sorang2 anak2 kecil ni.

pssttt...apa lagi...lepas ni leh la bawa kereta, senang sikit :D

- dieyana - said...

eliz@-mengabiskan boras..hikhihk,

-anak diana 5 tahun, oo...lambat jugak dpt gambar tu, trip dia tu Khamis lepas...tk sbr nk nengok nanti;-)

- dieyana - said...

k.ida-itu la, saya pun berdebar gak nk naik lrt ngan 2 beradik tu..heheh, sebelum keluar tu, berkali2 saya pesan jgn 'buas' naik lrt nanti...

psst, itu lah kak, harap2 dapat la saya bwk keta tu, plg lambat, sebelum iman darjah satu...amin amin....(lap peluh nitik..;-)

So Shy Lady said...

hahaha bulat je mata msing2 ye...first time naik msti asyik cuak aje kan

niway, tmbah pngalamn mnarik dlm hdup mrk ;)

etiey.com© said...

wahh goood boy.. kak dieyana, saya tingin sgt nak bw si kecik tu naik lrt tapi tak nyempat lg hah.. dia bukan main suka lg kalau nampak train..

- dieyana - said...

so shy lady-ha, bulat mata2 nengok orang, negok kut tingkap tu, mulut pun bnyk tanya itu ini...ehheh...

- dieyana - said...

etiey-ha, buleh la, cari masa sesuai, jalan2 naik lrt, bawak esyraf tu, mesti seronok dia, bg dia pengalaman baru....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...