Monday, June 6, 2011

Homework

Cuti sekolah sudah pun seminggu berlalu. Tiap-tiap hari bertanya, "Mama, Iman cuti lagi hari ni? Lamanya Iman cuti." Sambil tersenyum-senyum seronok.



Setiap kali pulang dari sekolah, Iman akan mengingatkan saya atau papanya, "Mama(/Papa) tengoklah mesej book Iman tu, apa teacher tulis. (Mesej daripada guru untuk ibu bapa akan dicatat dalam 'message book' untuk memberi apa saja maklumat kepada ibu bapa).



Buku2 'homework' Iman


Sekiranya ada homework, pasti Iman dengan wajah yang ceria, "Mama, hari ni teacher bagi Iman kerja rumah!" Ekspresi wajahnya menggambarkan sangat seronok kerana diberi kerja rumah oleh guru. Betapa tulusnya kanak-kanak yang berumur 5 tahun!

Dan, Alhamdulillah, sepanjang seminggu bercuti ni, homework yang diberi guru, sudah siap! ;-)


Ada meja, tetap nak tulis di lantai. Sesekali saja menulis di meja. Agaknya lebih seronok meniarap kot!


Man Kidal!


"Banyak ni, homework teacher bagi"

8 comments:

Ila said...

rajinnya iman ek...moga terus-terusan begitu...Jom Baca Bekas Kekasih

~izan~ said...

feel dia lain agaknya buat smbil meniarap hehe..

bagus siap dah semua.

good boy!

- dieyana - said...

ila-Amin. Manusia hanya mampu merancang, berusaha, yang menentukan, Allah Taala.

- dieyana - said...

izan-heheh, siap, tak bnyk pun, sesuai la utk kanak2 5 tahun kan.

ha, nk niarap jugak! ;-)

Hanis Azla said...

rajinnya dia.. anak akak pula time cuti ni asyiklah dok tanya.. esok cuti lagi kan mama.. he..he..

Farrah Hasna said...

rajinnye anak emak ni..

- dieyana - said...

hanis azla-ha'aa iman pun tiap2 hari tanya, agaknya, rasa cuti lama sgt+ seronok masih bercuti..hehhe

- dieyana - said...

farrah-ha'aa time rajin tu, hihkihk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...