Friday, May 20, 2011

Melayan Selera

Salam Jumaat, hari ni waktu rehat lama kan, ada yang keluar shopping? Hari ni saya tak ke mana2. Kebiasaan, keluar juga dgn kawan2, paling tidak pun keluar makan2, jalan2 cuci mata juga. Tapi hari ni duduk saja di opis yang sejuk2 ni, sambil berblog....


Hati terasa nak tulis sesuatu di blog, kodek2 album, mana tahu kan, jumpa gambar yang boleh dijadikan modal saya berblog hari ni. Tup tup nampak gambar yang menggiurkan saya dgn tiba2! Nak kata lapar, tak juga, (boleh percaya ke?) sbb tadi dah 'bedal' bekalan dari rumah=nasi kukus+sambal bilis+telur rebus. Tapi yang ini, bisa membuat saya tak keruan tiba2...;-)

.

.
.
.

.

.

.

.


.


.

.

.

.

.


.

.






Pulut+santan+sedikit gula+durian


Lepas tu terasa nak yang ini pula! Fries McD cecah sundae strawberi. Kedua-dua ni menjadi pilihan saya kalau ke Mc D.


.

.

.

.

.


.

.
.


.


.

.

.

.




Tak adalah nak sangat sampai terguling-gulingkan, hehehe, sekadar penyedap mata memandang. Biasalah, sesekali tekak tu teringin nak itu ini kan. Tapi kalau ada yang nak belanja salah satu yang di atas, molek juga! ;-)

++(Nota Dieyana: Hahaha, mcm2 perangai pula menjelang makan tengah hari ni ... tapi rasa tak nk mkn nasi. Tengoklah, jenguk2 apa yang ada kat kantin tgh hari nanti;-)

10 comments:

- Suraya - said...

x perlah... yang McD tunggu RM masuk yer... kita gi makan... pulut durian macam best ajer... terliur lak....

- dieyana - said...

suraya-fries+sundae tu, mcm kena drive thru ptg ni jugk..ehhehe, durian tu, bleh tunggu rm masuk...terus tangkap yang baek punya...;-)

IDAZS said...

wah, pulut durian my fevret

fries McD best! TP SUNDAE SY X SUKA SGT, LAGI SUKA MCfLURRY!

- dieyana - said...

idazs-hehehe, mc flurry pun k.diana suka..;-)

Iela Fazielah said...

dieyana... ila tgk durian pulut tu pun tergoda... mkn frenchfries cicah aiskrim... sama la fav kita... ptg ni nak mkn KFC chicken chop...:D

chichi said...

indahnye dunia dapat makan semua ni ye...

- dieyana - said...

iela-heheh, sama feveret kita! diana pun ingat singgah mcd drivethru..hikhik

- dieyana - said...

chici-alhamdulillah, masih diberi kenikmatan oleh-Nya utk merasa mknn...

MummyEcha said...

wah..pulut durian.....feveretku.nie kalu bagi sebiji pun x cukup...

- dieyana - said...

mummyecha, dulu, sebiji-2 biji, selamba aje sorang2, sekarang, 2 ulas pun dah rasa pening2, walau di hati nk mkn banyak...:-(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...