Friday, May 4, 2012

Kek dan Goodies

Birthday Iman 18 April 2012 yang lepas, tapi tiada majlis macam tahun lepas. Cukuplah Iman bawa kek dan goodies untuk kawan2. Dan, Jumaat lepas Iman bawa kek dan goodies untuk kawan-kawan kelas. "Mama, buat kek macam dulu, yang coklat tu, teacher cakap kek mama sedap!" Mama sengih sampai ke telinga, dan lubang telinga pun menjadi sempit kerana mulut dah pergi ke telinga =^__^=


Ikutkan hati, nak order je, kawan-kawan opis ni, ramai yang berjual kek, cantik2 pula tu.... Tapi bila kenangkan anak, buat sendiri saja, kek coklat aje pun! Cuma hiasan tu, taklah saya pandai... nak tulis segala bagai tu, memang langsung tak reti.



Malam Jumaat tu, gigih la saya buat kek untuk Iman, pagi-pagi bangun letak topping coklat atas kek. Tak tau nak hias apa. letak strawberi macam dulu juga, tapi kali ni hiris-hiris, letak smarties sikit kat tengah. Cukup!

Coklat urai di tepi kek agak rongak sebab toping coklat tidak penuh menyaluti kek ^__^


Dengan semangat berkobar-kobar nak bagi kawan-kawan makan kek, bangun je pagi Jumaat tu, terus buka kotak sambil sengih-sengih. "Iman, okey ke mama letak strawberi+smarties ni?" Tiada jawapan. Mama tanya lagi. "Okeylah tu, mama. Tapi, ada lagi tak coklat smarties tu? Iman nak!"


La, coklat smarties ditanyainya...^__^

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

same la thn ni pun cdg bg goodie pack kat kwn kwn syahmi je :)

♥MAMASYAZA♥ said...

wah kek ngan goodies yg cantik.

Iela Fazielah said...

haha... kelakar la iman... pandai dieyana buat kek ek....cantik dan jimat!..untung iman...

Ummu Madihah said...

Wah, cantik karya Dieyana, kalau macam ni boleh berjual nih!! Tengok tu, anak punya pasal, kalau kena usung rumah pun jadi!

izla said...

bestnya pandai buat kek.
saya selalu order je.

Aida Salleh said...

cantik kek diana. comellllll....

- dieyana - said...

mrs eady-ha'aa...buat yang mana sempat aje

mamasyaza-biasa2 jah.... janji ada..heheh

iela-ha itulah iman ada aje...ala, buat kek biasa2 aje, iela...nak jimat aje..hikhihk

ummu madihah-segan la nk berjual...kek hak tu jah tau nya...kek pelik2 tak reti..ehheh

izla- kek biasa aje...save bajet la konon ni...heheh

aida-heheh, segan saya kak, kek akak lagi cantik..;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...