Thursday, July 14, 2022

The Jaggat's Cafe, Setapak


Salam, lama sangat2 tak menulis, rasa kekok haisy.... apa-apa pun kita cuba ya ;-)) Rindu sangat kat blog ni, dapat update sikit2, alhamdulillah.


Tanda hadir ke Jaggat's Cafe. Nampak duk lalu lalang kat FB, so kita try la kan. Kebetulan lalu, singgah je la. Suami pun sporting, nak je dia singgah. Tq awak! ;-))





Kat sebelah ni, tempat basuh kereta. 



Bila tanya yang recommended, dua ni lah yang feveret customer. Tapi yang coklat tu, manis yang amat, minum separuh je, si kembar suka la manis2 gitu, kita yang berusia ni, cannot go la manis2 ni kan, hiiiii. Yang satu lagi tu, apa ke nama, dah lupa, kena dengan tekak saya. Tak de la manis sangat. 

Waze The Jaggat's Cafe, Setapak (Stesen Minyak Caltex)

 

Thursday, July 7, 2022

Entri Rindu 2022

Assalamualaikum Rindunya kat blog! Walaupun tak tulis, tapi sesekali masuk jengah rumah sendiri, dan jengah/'lepak' juga blogger favourite. Rasa nak tulis, post gambar, tapi macam blur, mana butang nak masukkan gambar ni. Hahhaha, serius jadi 'buta' Apa pun, dapat tulis sikit kat sini, rasa macam, terubat kerinduan. Walaupun dah tak de orang jengah kat sini, tak pe lah kan. Hihihi, rindu sangat wei dgn blog sendiri. Bai!

Monday, January 11, 2021

Salam 2021

 Selamat Tahun Baharu 2021


Lamanya tak masuk 'rumah', bertahun! Allahuakbar. Saja cuba2 masuk rumah tinggal ni, sapu2 apa yang patut. ;-))

Ada lagi ke kawan-kawan lama kami dalam ni. Hiiiii..


 

Tuesday, August 21, 2018

Salam Aidiladha 1439H

Salam Aidiladha 10 Zulhijah 1439H.
 
Pasti dah ramai yang pulang ke kampung, dah sampai kampung, atau mungkin tengah bersiap-siap pulang ke kampung. Dan kami, releks selamba, raya di Kuala Lumpur. Inilah pengorbanan namanya. ^__^

2018, sekali lagi kami tak pulang beraya haji di Kelantan. Kawan-kawan opis hairan, orang Kelantan, tapi tak balik raya, raya haji pulok tu, biasanya raya haji, meriah kat Kelantan, katanya. Entahlah, kampung saya biasa-biasa saja, meriah lah kalau ada acara korban. Keluarga belah suami pula, masa mak ayah dia masih ada, memang meriah, adik beradik nya ramai, seekor lembu, cukup 7 beradik, lepas tu buat makan-makan ... meriah! Sekarang pun meriah juga, walaupun ma n ayah mentua dah tak de, tapi kalau adik beradik suami berkumpul, dengan saudara mara, jiran-jiran yang sepakat, Alhamdulillah dapat mengubati kerinduan kami kat arwah.
 
Ini bukan kali pertama kami beraya haji di KL, dah banyak kali pun. Dah biasa pun. Ecececece, eksen sikit. ;-)) Insya-Allah umur panjang, lepas Iman habis exam, cuti sekolah, bolehlah pulang kampung lama sikit.
 
Insya-Allah, raya kedua ma, ba dan adik bongsu saya datang KL. Ewah ... raya KL mak kite tahun ni. Kami tiga beradik memang tak balik Kelate, kebetulan ada hal, mereka datang le jenguk anak-anak tanggang kat bandar ni.... ;-)) Love uols! Alhamdulillah semoga ma, ba dikurniakan kesihatan yang baik oleh-Nya.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA, berhati-hati di jalan raya. Selamat makan daging! ^__^ Jaga makan, jaga kesihatan yo!


#Entri Ekspress. ;-)) Pihak pengurusan tertinggi benarkan staf pulang awal ... yeaaaaa! Ke pasar ke kita? ^__^

Friday, August 10, 2018

Sarapan dan Bekal ke Sekolah/Pejabat

Uols kalau ke tempat kerja, bawa bekal tak? Macam saya, kat rumah memang dah kena sediakan sarapan untuk anak-anak. Paling tidak, biskut kering/roti sentiasa ada kat rumah. Anak-anak wajib bersarapan. Tea o/milo o mesti kena minum. Iman n Wafiy sekarang ni, jarang2 bawa bekal, sarapan kat rumah je. Cik kembar masih berminat nak bawa bekal. Sekarang ni dah pandai, tak de nak demand. Tapi biskut/roti/kek wajib ada dalam beg.


 
 





 
Sarapan berasaskan telur yang mana sempat ;-))
 

Sesekali cik kembar cakap kawannya bawa nasi goreng. Bagi hint kat mama la tuuu. Saya tanya, "Adik terliur nasi goreng kawan ke?" Jawabnya, "Ya lah mama...." Last2 dia ckp juga, "mama buat la macam kawan kite tu" Hahaha, mu pandai dik, psiko kan mama. "Okey, mama cuba bangun awal, goreng nasi" Papa dan iman dah sengih2 bucu meja, perli mama la teww... Awak cabar saya eh, ok, esok mama goreng nasi! ^__^ Papa dan iman memang geng kalau kenakan mama ;-))



   Anak tak mau, mama makan kat opis ;-))                                Telur sebiji bergolek2 untuk mama ;-))
 



Sampai opis, mama sarapan biskut cicah air je lah. Kalau bernasib baik ada la opismate yang rajin bawa sarapan, kihkihkih ... alhamdulillah rezeki.

 

Nasi Kow Mok - Makan malam anak yang tak habis, esoknya jadi lunch untuk mama kat opis! Nak menampakkan fresh sikit, selit lah epal. Hahaha!
 
 
 
Lunch untuk mama. Sempoi! ^__^
 
 
Inilah antara contoh menu simple mama dan anak-anak. Smile!
 
 

Thursday, August 9, 2018

Exam UPKK Iman (2017)

Uisy, punya lah lama entri ni kat draft. Entri tahun 2017 beb! ;-)) Bukan lupa, tapi terlepas pandang. Entri untuk kenang-kenangan Iman nanti!

Lama tak cerita pasal anak-anak dan family. Bukan tak nak cerita, tapi rasanya nak kurangkan cerita2 pasal family. Dulu-dulu ya lah, rajin mengarang, eksaited berblog, sekarang ni entah la, malas, faktor usia pun ya juga, hihi.. Cerita sikit-sikit, yang penting2 bolehlah, untuk kenang-kenangan (insya-Allah). Biarlah suami dan anak-anak abadi di hati kita, cewahhh! Peace yo, smile! Kita cerita yang sedap2, best2, makan2, resepi, jln2 je, aci dak! Makan tu sedap sokmo, tak de yang tak sedap, tolak batu kayu je, yang lain semua telan. Hahhaa! Selagi Allah memberi nikmat ini, gunalah sebaik-baiknya. Alhamdulillah ;-))
 
Nak abadikan cerita result UPKK 2017 anak sulung kite, Iman Haziq-Alhamdulillah syukur ya Allah. Sebenarnya, kami (saya dan suami) tidak menaruh harapan tinggi dengan resultnya, tapi tak sangka pula dia dapat lebih apa yang kami harapkan (full A). Iman pun tk sangka dapat full. UPKK ni exam darjah lima (sekolah agama). Tahun ni 2018, Iman akan menduduki UPSR dan UPSRA pula.

Apa pun, ini baru  permulaan, perjalanan masih jauh! Abang sulung, mesti lah jadi panduan, pegangan dan contoh baik untuk adik-adik.
 

Anak-anak ultraman mama. Mama - ibu raksasa  Hahaha!
 
Iman dah bujang. Hitam-hitam si tampok manggis ;-)) Bergambar pun seluk poket giteww. Dulu kecik-kecik dia lah ultraman, bertukar saja kerjanya ... bertukar!!! (Ultraman bertukar). Semua nak ultraman, dari hujung kaki hingga ke hujung rambut! Hahahaha. Sekarang ultraman dah beralih kat adik-adik dia pula (cik kembar) ^__^
 
 
Sekarang ni Iman tengah trial exam UPSRA (sekolah agama).
 
Semoga berjaya Iman! Teruskan berusaha, UPSR dan UPSRA 2018!

Kepada semua anak-anak kita, selamat menduduki exam, teruskan berusaha, buat yang terbaik! Semoga anak-anak kita berjaya di dunia dan akhirat pastinya! Amin.


Nota Dieyana: Berdiam lebih baik daripada berkata-kata. Ucap dan tulis yang penting-penting sahaja, elakkan fitnah dunia. Allahuakbar. Semoga Allah sentiasa melindungi kita semua. Amin.
 
 

Thursday, August 2, 2018

Stuff 'd, di Sogo - Chicken Kebab


Lunch hour, lari ke Sogo sekejap, ada barang nak cari, sempatkan aje, walaupun sejam ;-))
 
Perut lapar, tak tau nak beli apa yang cepat, sedap dan lain daripada lain (kononnya). Lepas dah kuar dari market kat LG tu, mata melilau, ternampak meriah kat sini. Wow, Nampak menarik! Baru buka la ni kot, sebelum ni tak pernah tengok pun. Jom la kita cuba! Walaupun orang ramai, tapi laju je. Dah le ai tk ready nak order apa, bila dah sampai turn, mula la menggelabah, hahha, last2 pilih kebab. Sebenarnya nak try burrito, tapi ai is tak tau pronounce nya. Hahahaha, gile jakun beb! Kan salah sebut, tak ke malu weii, ai is tak boleh kalau ada orang kat belakang, menggelabah, kalut! (Walaupun orang kat sebelah tu mungkin sama je jakun. Kan! ^__^ )



Sumber foto: Google
 

Lagi2 Google


Konsepnya macam kat Subway, step by step ... nk letak sayur apa, sos, toping . Orang depan2 laju2 je pilih (dah biasa makan kot?) aku je yang terhegeh2 ;-)) Tapi buat2 macam releks, ahaks! Sejenis kureng sayur, ambil yang asas je lah, salad, tomato, timun, dua jenis sos, dan cis lebih! ;-))
 
Chicken Kebab Pilihan Saya!

 

2 ketul sudah dingap ;-))
 
 

Nak tahu tentang Stuff 'd ni boleh tengok kat web site dia ni ha....  http://stuffed.com.sg/  Food ni dah bertapak kat Singapore (betulkan kalau salah).

 
Nak cuba Stuff 'd ni, boleh lah ke Sogo, kat LG, bawah escalator tu. Sejenis menu diet la ni, konsep macam Subway. Sedap, kebab dia tak kering, juicy giteww. Isinya padat, mengenyangkan! Harganya pun, okey, agak berpatutan. Saya mintak lebih cheese, tambah RM 1.50 Yang suka menu diet macam ni, must try!
 
 Mexican. Turkish. Delicious!
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...