Assalamualaikum, selamat pagi semua.
Salam 5 Ramadan.
Wah, berbulan2 tak update blog ... rasa nak nangis kenangkan blog sendiri. Hahha.... (gelak dalam tangis ;-))
Selamat berpuasa semua....
Eh itu aje nak update?
Okey, untuk tidak hampakan diri sendiri, meh nak kongsi juadah berbuka kami sebelum ni (mana yang sempat disnap) ... simple, tapi puas hati, anak-anak suka. Gagahkan diri masak satu / dua jenis lauk.
Sotong Pulut - air tangan suami, dengan bantuan Mr Google ;-)) Thanks awak!
Asam pedas ayam- request drpd anak-anak bujang
Telur dadar, perut lembu cicah air asam
Tom yam campur - versi Kelantan - resepi ma saya (bertahun tak masak tomyam ;-))
Ada catatan masak minggu pertama Ramadan, lebih bersemangat la sikit. Eksyen sangat kan, hahha. Tapi semalam, tak ikut catatan, sebab anak-anak minta asam pedas.
Cukup lah, satu hari, satu lauk utama, sampingan, boleh goreng ayam/ikan. Makan sepinggan, dah menyandar kenyang ;-))
**Ada yang tak snap
2 comments:
fav perut lembu cicah air asam tu
betulla dieyana....ila pun 1 hari satu menu..tp xtulis pun...biasanyer borak2 dgn akak opis diaorg nak msk apa....kalau idea diorg best.... ptg ila masak yg sama mcm dorang masak...haha
Post a Comment